Beoordelingen

Wat een diabeticus niet kan eten


Volgens de American Diabetes Association zijn er 26 miljoen Amerikanen met diabetes. Goed leven met diabetes kan gemakkelijk zijn als je precies weet welk voedsel je moet vermijden. Met zoveel voedingsmiddelen die vermomd zijn als gezond, is het moeilijk om precies te weten wat wel en niet mag eten.

Koolhydraten

Zetmeelrijke koolhydraten zoals aardappelen, geraffineerd brood en witte pastanoedels verhogen de glucosespiegel in het bloed. Vermindering van voedsel met veel zetmeelrijke koolhydraten of het eten van complexe vormen van koolhydraten zoals meergranen of tarwe kan helpen de bloedsuikerspiegel te stabiliseren.

Suiker

Suiker is op zichzelf geen probleem voor diabetici. Het hoge koolhydraatgehalte in snoep verhoogt de bloedsuikerspiegel in tegenstelling tot de daadwerkelijke suiker. Kiezen voor snoepjes met weinig koolhydraten zal geen schade toebrengen aan diabetici, hoewel je dingen als snoeprepen en donuts, die veel koolhydraten bevatten, moet vermijden.

Zout

Volgens ADA-onderzoek kunnen voedingsmiddelen met een hoog natriumgehalte hypertensie en hartaandoeningen veroorzaken. Beperking van verwerkt vlees en snacks zal het hogere risico op hart- en vaatziekten in verband met diabetes verminderen. ADA beveelt ook aan zout te vervangen door kruiden als smaakmaker.

Trans- en verzadigde vetten

Mensen met diabetes lopen een hoger risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, dus het verwijderen van slechte vetten en cholesterol helpt enorm bij het verminderen van uw risico. Transvetten en verzadigde vetten verhogen beide het cholesterolgehalte in het bloed en moeten worden vervangen door gezonde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten.

Potentiële hulp voor PCOS

Vrouwen met PCOS wordt aangeraden om dezelfde voedingsrichtlijnen te volgen als diabetici. Dit komt omdat ze een hoger risico lopen om diabetes te ontwikkelen. Het koolhydraatarme dieet dat hen wordt aanbevolen, helpt het herhalen van meerdere cysten te minimaliseren en vermindert het risico op diabetes.


Bekijk de video: Han heeft diabetes type 2 maar leeft al jaren zonder medicijnen - RTL NIEUWS (December 2021).