Info

Wat zijn gebogen krullen?


Curl-oefeningen omvatten het krullen van een lichaamsdeel - meestal uw armen - naar uw lichaam toe. Armkrullen richten zich meestal op uw biceps, hoewel u ook uw benen kunt krullen. Terwijl standaard armkrullen meestal worden uitgevoerd vanuit een rechtopstaande houding, kun je ook voorover buigen om je biceps verder te isoleren.

Barbell

Voer barbell gebogen krullen uit door vanuit de taille te buigen zodat uw bovenlichaam evenwijdig is aan de vloer. Houd de halter vast met een onderhandse greep met uitgestrekte armen en schouderbreedte uit elkaar. Adem uit terwijl je je ellebogen buigt en de stang naar je kin brengt. Adem in terwijl je de balk omlaag brengt naar de startpositie. Houd uw rug, benen en bovenarmen tijdens de oefening stabiel. Als je klaar bent voor een bijzonder uitdagende oefening, voer je de halterkrullen uit terwijl je op een opgeblazen halfrond staat. Plaats een been op de hemisfeer en buig de knie terwijl u uw andere been naar achteren strekt voor evenwicht.

Halters

Je zult een verscheidenheid aan gebogen krullende variaties van de halter vinden. Voer een Arnold-krul uit met een brede houding terwijl u ongeveer 90 graden vanuit de taille buigt. Houd een halter met één hand vast, leg vervolgens uw tegenovergestelde elleboog op de dichtstbijzijnde knie en leun naar die kant. Houd de halter loodrecht op je lichaam en krul hem zo ver als je kunt, in de richting van het been waarop je leunt. De concentratiekrul is een vergelijkbare oefening, maar u buigt slechts ongeveer 45 graden vanuit de taille en plaatst uw losse hand in plaats van uw elleboog op uw knie.

Weerstandsband

Als je een korte weerstandsband met een handvat hebt, kun je een gebogen biceps curl uitvoeren. Bevestig de band op de vloer of stap op de band om deze op zijn plaats te verankeren. Buig vanuit je middel naar voren, pak het handvat van de band vast en krul je arm omhoog. Adem uit wanneer u uw arm opheft en inhaleer terwijl u deze langzaam naar de beginpositie laat zakken, net zoals u zou doen met een gewogen krul.

Kabelmachine

Bevestig een handvat of een stang aan een lage riemschijf en u kunt biceps-krullen uitvoeren, met dezelfde basisvorm die u gebruikte om weerstandsbandkrullen te doen. Bovendien kunt u een manchet aan de katrol bevestigen en deze op uw enkel plaatsen om een ​​gebogen beenkrul te doen. Buig vanuit de taille naar voren en houd de machine vast. Houd uw niet-geboeide been naar achteren zodat het in principe is uitgelijnd met uw bovenlichaam en strek uw geboeide been naar voren. Adem uit terwijl je je been naar boven en naar achteren krult. Adem in terwijl je onder controle terugkeert naar de startpositie.