Beoordelingen

De beste oefeningen om schouderverzakking te corrigeren


Wanhoop niet als je een slechte houding hebt - je bent in goed gezelschap. Een voorhoofd en afgeronde schouders zijn typisch voor moderne Amerikanen, vanwege dagen vol computerwerk, voor een aanrecht staan, of zelfs depressief en moe zijn. Schouderuitval ziet er niet alleen slecht uit, maar het kan ook pijn veroorzaken. Gelukkig is het met geduld en wat inspanning vrij eenvoudig om hangende schouders te repareren.

Houdingsbeoordeling

Voordat u een trainingsprogramma start om uw achterovergebogen schouders te corrigeren, moet u ervoor zorgen dat u inderdaad achterovergebogen schouders heeft. U kunt op verschillende manieren te weten komen.

Ga staan ​​zoals je normaal met je rug tegen een muur zou staan. Je schouderbladen en billen moeten de muur raken. Als je schouders er meer dan een halve centimeter vanaf staan, heb je je schouders laten zakken. Hoe verder ze weg zijn, hoe groter de noodzaak om ze te corrigeren.

Een andere manier om je houding te controleren is om een ​​vriend een foto van je te laten maken vanaf de zijkant met je shirt uit. Nogmaals, sta zoals je normaal zou doen. Als je een rechte lijn van je oor door je schouder, heup en enkel kunt trekken, is je houding prima.

Opdrachten

De eerste oefening wordt kinplooien genoemd. Als je je een schildpad kunt voorstellen die zijn hoofd in zijn schelp terugtrekt, weet je wat dit is. Je kunt het staand of zittend doen. Het is een goed idee om met je rug tegen een muur te staan ​​en je kin naar beneden te steken en erin te steken, zodat je nek de muur raakt. Je schouders zullen achteruit volgen. Doe het 10 keer per set, meerdere keren per dag. Voeg na een week een set toe totdat je drie sets tegelijk doet.

Je volgende oefening is schouderknijpen. Volgens fysiotherapeut Alexandra Kalnitsky: "bij knijpbewegingen houdt u uw ellebogen achter u terwijl u uw schouderbladen samenknijpt. Deze oefening moet 10 tot 20 keer worden uitgevoerd terwijl u de knijpbeweging vijf seconden vasthoudt." Doe het verschillende keren per dag.

Rekoefeningen helpen je schouders ook los te maken. Zoek een schuimroller. De meeste sportscholen hebben ze vandaag. Het ziet eruit als een lange cilinder gemaakt van hard schuim. Leg het onder en langs je ruggengraat. Strek je armen naar de zijkanten en buig ze in een hoek van negentig graden zodat de handpalmen naar het plafond wijzen. Het zal je borstspieren openen.

Je wilt ook je latten strekken. Draai de rol zodat deze zich over uw middenrug bevindt. (Langs uw borstbeen.) Misschien wilt u een handdoek onder uw hoofd opbergen. Strek je armen naar het plafond en laat ze op de grond vallen, boven je hoofd.

Houd beide stukken elke dag een paar minuten vast.

Zorg er ten slotte voor dat je je lats, voorste delts en borstspieren niet te veel traint in de sportschool. Dit is vooral belangrijk voor mannen, die de neiging hebben zich veel meer op deze spiergroepen te concentreren dan vrouwen. Als je weet dat je schouders hebt neergelaten, doe je in plaats daarvan meer rugoefeningen die gericht zijn op de achterste delts, mid-vallen en de rhomboids. Gebruik een trainer voor één sessie en vraag hem welke oefeningen je kunt doen als je er zelf niet uit kunt komen. Het is het geld waard.