Beoordelingen

Tekenen en symptomen van zonnesteek


Zonnesteek, ook bekend als hitteberoerte, is een levensbedreigende aandoening waarbij het warmteregulerende systeem van het lichaam faalt als gevolg van blootstelling aan hoge temperaturen. Het gebeurt wanneer het lichaam niet in staat is om overtollige warmte kwijt te raken als gevolg van krachtige activiteit of een zeer warme omgeving.

Wie krijgt Sunstroke?

Hoewel iedereen zonnesteek kan krijgen, zijn er mensen die gevoeliger zijn. Ze omvatten kinderen, ouderen, sporters, diabetici, alcoholisten en mensen die niet gewend zijn aan extreme hitte en zon. Bepaalde medicijnen kunnen een persoon ook vatbaarder maken voor een zonnesteek. Vraag uw arts naar medicijnen die u gebruikt voordat u zich in de hitte buiten waagt.

Tekens om naar te zoeken

Symptomen van zonnesteek zijn onder meer: ​​- verhoogde lichaamstemperatuur - zeer droge of vochtarme huid - snelle pols - hoofdpijn - duizeligheid - uitputting - misselijkheid of braken

Meer ernstige symptomen

Als de zonnesteek vordert, kunnen ernstigere symptomen optreden. Deze omvatten: • geestelijke verwarring • hyperventilatie • krampen in het lichaam • pijnlijke spasmen in armen en benen • epileptische aanvallen • coma

Als zonnesteek niet wordt behandeld, kan dit uiteindelijk organen beschadigen. Zelfs de dood kan optreden als de symptomen langdurig zijn. Het is absoluut noodzakelijk dat u een slachtoffer van een zonnesteek behandelt op het moment dat er tekenen zijn.

Wat te doen als Sunstroke toeslaat

Het is belangrijk om de lichaamstemperatuur op een snelle maar gecontroleerde manier te verlagen. Breng de persoon eerst naar een schaduwrijke plek en bel 911. Terwijl je wacht op de paramedici, moet je kleding uittrekken en koel water op de huid aanbrengen. Plaats ijspakketten onder de oksels van de persoon en bij de lies om zweten te bevorderen. Zorg ervoor dat u de persoon voldoende vloeistoffen geeft om de hydratatie te herstellen, maar niet te veel dat hij moet overgeven. Braken zal leiden tot verdere uitdroging.

Voorkom zonnesteek

Om zonnesteek te voorkomen, is het belangrijk om gehydrateerd te blijven door veel vloeistoffen te drinken en het lichaam op een normale temperatuur te houden bij activiteiten in de buitenlucht. Blijf uit de buurt van alcohol en cafeïne omdat ze uitdroging kunnen veroorzaken. Draag lichtgekleurde en loszittende kleding en neem vaak een pauze om wat te drinken en gehydrateerd te blijven.


Bekijk de video: Signs & Symptoms of Knee Osteoarthritis (December 2021).