Beoordelingen

Wat is de levensverwachting van stadium 3 Non-Hodgkin-lymfoom?


De levensverwachting van patiënten met stadium 3 non-Hodgkin-lymfoom hangt af van het type lymfoom. Sommige zijn langzaam groeiend, terwijl anderen agressief zijn. Vroege diagnose en behandeling verhogen de levensverwachting aanzienlijk.

Soorten

Non-Hodgkin-lymfoom wordt een niveau van fase 1 tot en met fase 4 toegewezen met behulp van het Ann Arbor-stadeersysteem. Volgens de American Cancer Society geeft fase 3 aan dat het lymfoom zich in de lymfeklieren aan beide zijden van het diafragma bevindt.

Meer overwegingen

In stadium 3 non-Hodgkin-lymfoom kan de kanker zich buiten de lymfeklieren naar een nabijgelegen gebied of orgaan hebben verspreid. Andere factoren, zoals meer dan 10 procent onverklaarbaar gewichtsverlies of nachtelijk zweten, dragen bij aan de prognostische criteria.

Betekenis

Het University of Maryland Medical Center stelt dat de levensverwachting voor patiënten jonger dan 45 jaar sinds de jaren negentig sterk is verbeterd. Nieuwe behandelingsopties vertonen zelfs verbetering bij agressieve non-Hodgkin-lymfomen.

Potentieel

Volgens de Leukemia and Lymphoma Society is het vijfjaarsoverlevingspercentage voor niet-Hodgkins-lymfoompatiënten gestegen van 31 procent in de jaren 1960 tot ongeveer 69 procent in 2005. Vooruitgang in stamceltransplantatie en nieuwe medicijnen kan de levensverwachting zelfs nog verbeteren.

In zicht

Bespreek specifieke criteria voor de levensverwachting van stadium 3 non-Hodgkins-lymfoom met uw arts. Dit omvat leeftijd, algemene gezondheid en activiteitenniveau.


Bekijk de video: Wat is de levensverwachting bij sikkelcelziekte? (December 2021).