Beoordelingen

Wat is de beste manier om te slapen voor nekpijn?


Nekpijn is meer dan pijn in de nek. Het kan zich naar boven in de kaak en hoofd verspreiden of langs de nek naar schouders, armen en rug uitstralen. Voor veel mensen verstoort nekpijn de dagelijkse activiteiten. Tegen het einde van de dag hoopt een patiënt dat een goede slaap pijn zal verlichten en nekpijn zal verlichten. Verschillende slaapmethoden verlichten de pijn en soms werkt een combinatie voor pijnloze slaap.

Positie

Slapen op de zijkant met de nek ondersteund in lijn met de wervelkolom helpt chronische nekpijn verlichten.

Pijnstillers

Pijnstillers die kort voor het slapen gaan worden ingenomen, helpen het lichaam te ontspannen en verlichten pijnlijke ontstekingen in de nek.

Hoofdkussen

Een ergonomisch of orthopedisch nekkussen heeft vaak een bocht aan de nekrand van het kussen. Het ondersteunt de nek tijdens de slaap.

Warmte

Een zacht, flexibel verwarmingskussen dat automatisch uitschakelt verlicht nekpijn bij het slapengaan. Een sok gevuld met rijst of gerst en opgewarmd in een magnetron kan in de nek passen om strakke spieren los te maken.

Oefening

Zachte nek- en schouderoefeningen vlak voor het slapengaan ontspannen vaak strakke spieren en pezen die pijn veroorzaken.

Therapie

Alternatieve therapieën zoals massage langs de rug, nek en schouders voor het slapengaan kunnen een rustgevende slaap bevorderen die nekpijn verlicht.


Bekijk de video: Nekklachten en Slaaphouding, wat is de rol van de slaaphouding bij nekklachten? (December 2021).