Beoordelingen

Hoeveel kost Propecia?


Propecia, ook bekend als finasteride, is een medicijn op recept dat is ontworpen om bepaalde soorten haarverlies bij mannen te behandelen. De kosten van Propecia zijn afhankelijk van de apotheek die klanten gebruiken en of ze een merknaam of generieke versie kiezen. Sommige klanten komen mogelijk in aanmerking voor kortingsbonnen voor Propecia van de fabrikant om de kosten van het medicijn te helpen verlagen.

Soorten

De kosten van Propecia verschillen van apotheek tot apotheek en kunnen online goedkoper zijn dan lokaal, zelfs als rekening wordt gehouden met de verzendkosten. Costco biedt een 30-pil aanbod van Propecia voor ongeveer $ 64, waardoor de kosten van een 90-dagen voorraad ongeveer $ 192 zijn. Drugstore.com biedt een 90-daagse voorraad Propecia voor ongeveer $ 180, plus verzendkosten. Over het algemeen kosten generieke versies van finasteride minder dan de merknaamversie Propecia. Medstore.biz biedt bijvoorbeeld een 90-daagse voorraad Propecia voor ongeveer $ 280, en de generieke versie voor ongeveer $ 62 plus verzendkosten. De website Nextag, hieronder gelinkt, biedt een vergelijking van merknaam en generieke Propecia-prijzen van verschillende online apotheken.

Grootte

Hoewel generieke geneesmiddelen een goede manier kunnen zijn om geld te besparen, moeten klanten ervoor zorgen dat de generieke finasteride die ze kopen de juiste dosis bevat. De typische dosering voor Propecia of generieke finasteride om haarverlies te behandelen, is één pil van 1 mg per dag. Finasteride komt ook in pillen van 5 mg als generiek voor het medicijn Proscar, dat wordt gebruikt om prostaataandoeningen te behandelen. Bij het vergelijken van apotheekprijzen voor Propecia en finasteride moeten klanten ervoor zorgen dat ze 1 mg finasteride zoeken, of de dosis die door hun artsen is voorgeschreven.

Overwegingen

Sommige klanten met een geneesmiddelenverzekering kunnen in aanmerking komen voor dekking voor een deel of alle kosten van Propecia. Veel zorgverzekeraars sluiten medicijnen zoals Propecia echter uit van dekking omdat ze haarverlies bij mannen eerder als een cosmetische aandoening beschouwen dan als een medische noodzaak. Mannen die Propecia willen gebruiken, kunnen bij hun zorgverzekeraar een lijst met uitgesloten geneesmiddelen raadplegen of hun apotheek vragen of Propecia (of generieke finasteride) gedekt is.

Voordelen

Merck, de fabrikant van Propecia, biedt een Propecia Persistence-programma met coupons die de kosten van het merkgeneesmiddel kunnen verlagen. Nieuwe patiënten die zich inschrijven voor dit programma kunnen een coupon van $ 60 ontvangen voor hun eerste aankoop van een 90-daagse voorraad Propecia en een $ 200-coupon voor hun vierde aankoop van een 90-daagse voorraad. Programmaleden ontvangen ook herinneringen en tips voor het gebruik van Propecia en eventuele medische updates. Inwoners van Maine en Massachusetts komen niet in aanmerking voor dit programma en klanten kunnen de coupons niet gebruiken als hun verzekering het recept van Propecia betaalt. De website propeciapersistence.com, hieronder gelinkt, biedt volledige informatie over het programma en kortingsbonnen.

Deskundig inzicht

Merck biedt ook een terugbetalingsprogramma voor klanten die na 12 maanden geen succesvolle resultaten van Propecia hebben gehad. Om in aanmerking te komen voor een mogelijke terugbetaling, moeten klanten een inschrijfformulier invullen bij het begin van hun voorgeschreven behandeling, een volledige kuur van 360 pillen gedurende 12 maanden voltooien en een arts de resultaten van de behandeling laten certificeren. Ga voor meer informatie over het programma en het vergoedingsproces naar de onderstaande Propecia-website.