Beoordelingen

Wat zijn de oorzaken van ernstige jeuk?

Wat zijn de oorzaken van ernstige jeuk?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er zijn veel oorzaken van ernstige jeuk. Jeuk kan zich manifesteren op een enkele locatie, of het kan zich voordoen als gegeneraliseerde lichaamsbreed jeuk. Oorzaken van ernstige jeuk variëren van een milde allergische reactie tot levensbedreigende systemische betrokkenheid.

Allergische reactie

Een veel voorkomende oorzaak van ernstige jeuk is een allergische reactie. Contactdermatitis wordt veroorzaakt door irriterende stoffen zoals wasmiddelen, zeep, stoffen of chemicaliën. Een arts kan de juiste plaatselijke of orale voorbereiding voor deze aandoening aanbevelen. Medicijnen zoals antibiotica kunnen ook jeuk veroorzaken.

Insecten

Oorzaken van ernstige jeuk kunnen verband houden met insecten en parasieten. Bijensteken en muggen- en spinbeten zijn veel voorkomende oorzaken van lokale irritatie die jeuk veroorzaken. Luizen en pinworminfestatie kunnen ook ernstige jeuk veroorzaken.

Infectie

Pityriasis rosea is een virale infectie die ernstige jeuk kan veroorzaken. Deze toestand kan in eerste instantie beginnen met een zalmkleurige vlek op de stam. Pityriasis rosea veroorzaakt meestal geen complicaties en de behandeling omvat medicijnen tegen jeuk. Waterpokken en gordelroos kunnen ook ernstige jeuk veroorzaken.

Huiduitslag

Oorzaken van ernstige jeuk kunnen huiduitslag zijn. Huiduitslag kan door veel bronnen worden veroorzaakt en moet medisch worden geëvalueerd vóór zelfbehandeling.

Systemische

Belangrijkere oorzaken van ernstige jeuk zijn gerelateerd aan systemische aandoeningen. Leverziekte gepaard met geelzucht, hepatitis, bloedarmoede en nierziekte kan jeuk veroorzaken. Geelzucht is een ernstige aandoening die geelverkleuring van de ogen en de huid veroorzaakt.

Overwegingen

Hoewel de meeste oorzaken van ernstige jeuk niet ernstig zijn, kunnen sommige onheilspellend zijn. Vroege diagnose is belangrijk bij het implementeren van de juiste behandeling.


Bekijk de video: Ongekende eikenprocessierupsplaag: jeuk, bulten en ziekteverzuim - RTL NIEUWS (Mei 2022).