Beoordelingen

HPV-symptomen op de huid


Menselijk papillomavirus is een virus dat veel mensen zich niet bewust zijn dat ze hebben omdat ze nooit symptomen ontwikkelen. Het virus leeft in slijmvliezen, zoals de huid. Er zijn meer dan 100 soorten HPV en als je symptomen ontwikkelt, is het meest voorkomende teken een wrat.

HPV

HPV kan de huid infecteren, maar het infecteert over het algemeen de seksuele organen zoals de baarmoederhals. Als het niet wordt behandeld, kan dit kanker veroorzaken.

Genitale wratten

Genitale wratten zijn een veel voorkomend gevolg van het HPV-virus. Het zijn gezwellen die op de mond, anus of geslachtsorganen kunnen verschijnen.

Verschijning

De wratten kunnen eruit zien als platte of verhoogde puistjes, of zelfs als bloemkool. Er kan slechts één, of meerdere in een kolonie zijn.

Soorten

Er zijn vier soorten wratten, gewone wratten (die de handen, het gezicht, de huid en het hoofd aantasten), platte wratten (die kunnen jeuken), plantaire wratten (dikke wratten die op eelt lijken) en genitale wratten.

Overige symptomen

Externe symptomen zoals wratten zijn mogelijk niet merkbaar. U kunt een ontlading, externe jeuk of verbranding opmerken.

Looptijd

Een wrat kan zelfstandig vertrekken, zonder enige behandeling. Dit kan echter jaren duren, en het wordt aanbevolen dat u niet alleen de diagnose krijgt als er een wrat verschijnt, maar dat u ook de juiste behandeling krijgt.


Bekijk de video: Baarmoederhalskanker - Oorzaak en behandeling van baarmoederhalskanker (December 2021).