Beoordelingen

Tekenen dat iemand bijna dood is


De definitie van dood is door de eeuwen heen veranderd. Decennia lang was het primaire teken van de dood het stoppen van het hart, maar nieuwe technologieën in de jaren 1960 introduceerden het idee van hersendood. Zolang de hersenen overleefden om essentiële functies te bedienen, was er een kans op revival van de patiënt. De geneeskunde bepaalde dat de dood niet alleen een gebeurtenis was, maar een langzaam proces terwijl het lichaam werd afgesloten.

Verlies van eetlust

Spijsvertering wordt moeilijk en pijnlijk. Deze moeilijkheid zal ertoe leiden dat de patiënt alles behalve het saaiste voedsel weigert. De speekselproductie zal sterk verminderen, waardoor de mond, keel en lippen uitdrogen. Tegen het einde kan de patiënt alleen water of ijsschilfers inslikken.

Vermoeidheid

Eventuele uitdroging en gebrek aan voeding zullen de energie van de patiënt verminderen, wat resulteert in extreme vermoeidheid. Er zullen momenten zijn waarop de patiënt het grootste deel van de dag slaapt en moeilijk wakker kan worden. Gedurende de tijden dat de patiënt wakker is, lijkt hij ver uit pure uitputting.

Desoriëntatie

Naarmate de dood nadert, beginnen hogere hersenfuncties te falen. De persoon kan vergeten waar ze is, tegen wie ze spreekt, raakt gefrustreerd en verward dat ze bepaalde dingen niet kan onthouden of zelfs met mensen kan praten die niet in de kamer zijn. De persoon kan zich voorstellen ergens anders te zijn of kan twee gesprekken tegelijk voeren: één met mensen in de kamer en één met mensen die er niet zijn.

Vertragende circulatie

Naarmate de bloedcirculatie vertraagt, zal het lichaam bloed afnemen van de buitenste ledematen, zoals vingers en voeten, om meer vitale organen te beschermen, net zoals wat er gebeurt tijdens hypothermie. De voeten en handen van de persoon worden koud. Ook om op te merken dat wanneer bloed van de huid naar de organen wordt getrokken, de bleke of grijze kleur van de huid van de persoon vlekken van paars, blauw of rood begint te krijgen. De eerste tekenen van deze vlek verschijnen meestal op de voetzolen van de persoon.

Verminderde plassen

Omdat weinig voedsel het lichaam bereikt, vermindert ook het plassen. Wanneer de patiënt wel plassen, ziet de urine er bruinachtig of roodachtig uit. Dit wordt ook veroorzaakt doordat de nieren beginnen te sluiten vanwege het verlies van bloeddruk.

Onrustige ademhaling

De patiënt kan een ademhalingspatroon hebben dat bekend staat als Cheyne-Stokes-ademhaling, waarbij een lange inademing wordt gevolgd door een lange pauze en vervolgens een lange uitademing. Ademhaling wordt onregelmatig en wordt haveloos en luid door overmatig slijm. Sommige mensen en artsen noemen dit haveloze ademhaling de 'doodsrammelaar'.


Bekijk de video: SCARFACE: "Ik was bijna dood. Mijn ziekte blijft voor altijd". BIECHTEN BITCH (November 2021).