Beoordelingen

Hoe de hartslag op een telemetrische strip te meten

Hoe de hartslag op een telemetrische strip te meten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Telemetrie is per definitie de technologie en wetenschap van het meten en verzenden van gegevens van een externe bron (met behulp van draden of radiogolven) naar een ontvangend station. In een medische setting wordt dit vaak uitgevoerd met behulp van een elektrocardiogram of ECG. Elektrocardiogrammen zijn een pijnloze testmethode die wordt gekenmerkt doordat de patiënt wordt aangesloten op elektroden die op hun beurt het hartritme van de patiënt meten en weergeven op een afgedrukte uitlezing. Aan de hand van de gedrukte telemetriestrip kunnen medische professionals bepalen of het hartritme normaal is of niet en de hartslag van de patiënt meten.

Hartslag berekenen op basis van een ECG

Verwijder een strip van het ECG. U zult merken dat het ritme wordt afgedrukt op ruitjespapier dat in het algemeen de tijd meet met een schaal van 25 millimeter die 1 seconde vertegenwoordigt. Er zijn ook markeringen (hash-markeringen genoemd) aan de onderkant of bovenkant van de telemetriestrip die intervallen van 1 seconde of 3 seconden aangeven.

Gebruik de Six Second Count-methode. Volgens NurseCom.com is dit de meest gebruikelijke (en eenvoudige) methode om de hartslag te bepalen. Vermenigvuldig het aantal gevonden QRS-complexen gedurende zes seconden met 10. Hiermee krijgt u het aantal QRS-complexen in 60 seconden of 1 minuut. Dit is de hartslag van de patiënt. Als er bijvoorbeeld 8 QRS-complexen zijn in een periode van 6 seconden, vermenigvuldig dit dan met 10 en heb je een hartslag van 80.

Gebruik de drievoudige methode. Deze methode kan alleen worden gebruikt met een regelmatig ritme. Overweeg dat elk groot vierkant op de telemetriestrip gelijk is aan 5 millimeter, of een vijfde van 1 seconde. Begin met het lokaliseren van een R-golf (de punten in de uitlezing) die op een dikke verticale lijn vallen. Zoek nu de volgende R-golf en de R-golven die daarop volgen. Begin met een hartslag van 300 en deel deze door het aantal grote telemetrievierkanten tussen de R-golven. Als elke zich voordoet met slechts één groot vierkant ertussen, is de hartslag 300. Als er 4 grote vierkanten zijn, is de hartslag 75.

Gebruik de schuifmaatmethode. Dit levert de meest exacte berekening op door de millimeters tussen R tot R-intervallen te tellen met een gereedschap dat een schuifmaat wordt genoemd. Als u de telemetrische strip een hele minuut afdrukt, hebt u in totaal 1500 millimeter (25 millimeter per seconde vermenigvuldigd met 60). Deel nu 1500 door het aantal millimeters in het R tot R-interval. Het resulterende getal is de hartslag. Als u bijvoorbeeld 20 millimeter meet in het R tot R-interval, deelt u 1500 door 20. Dit is gelijk aan een hartslag van 75.

Tip

  • Hartslag wordt gedefinieerd als het aantal QRS-complexen dat zich binnen 1 minuut voordoet. QRS-complexen meten ventriculaire activiteit in het hart, bekend als ventriculaire depolarisatie.

    U kunt de methode gebruiken die het beste bij u past als de patiënt een regelmatig ritme heeft.

Tip

  • Als de patiënt een onregelmatig ritme heeft, is de meest nauwkeurige methode om de hartslag te meten de 6 seconden-methode.


Bekijk de video: A temporary tattoo that brings hospital care to the home. Todd Coleman (Mei 2022).