Beoordelingen

Hoe te weten wanneer schurft niet besmettelijk is

Hoe te weten wanneer schurft niet besmettelijk is


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Schurft wordt veroorzaakt door een aantasting van kleine mijten die zich in de bovenste laag van de huid nestelen. Schurft veroorzaakt ernstige jeuk en huidzweren, en het wegwerken van een schurftinfestatie kan moeilijk zijn. U kunt actie ondernemen om ervoor te zorgen dat de aandoening niet langer besmettelijk is.

Raadpleeg onmiddellijk uw arts. Als u vermoedt dat u of uw familielid schurft heeft, moet uw arts een onderzoek en behandeling verstrekken. Bovendien kunnen schurft alleen worden genezen met voorgeschreven crèmes of lotions.

Behandel ook iedereen in uw huishouden. Iedereen die in de voorgaande maand nauw huid-op-huid contact heeft gehad met de besmette persoon, moet ook een behandeling zoeken.

Behandel beddengoed en kleding. Ontsmet alle beddengoed, kleding en handdoeken in uw huishouden door ze in heet water te wassen en in een hete droger te drogen, door ze droog te reinigen of door ze in een plastic zak gedurende ten minste 72 uur te verzegelen. Schurftmijt kan meestal niet meer dan 2 of 3 dagen overleven van de menselijke huid.

Ga terug naar school, werk of andere groepsinstellingen nadat u de behandeling hebt voltooid. Kinderen en volwassenen kunnen meestal de dag na behandeling terugkeren naar kinderopvang, school of werk, volgens de Centers for Disease Control (CDC). Veel voorkomende behandelingen zijn: permethrin-crème (aanbrengen voor het slapengaan en de volgende ochtend afwassen); lindaan lotion (ook voor het slapengaan en de volgende ochtend afwassen); zwavelzalf en crotamiton (gebruikt voor zuigelingen); en ivermectine (orale medicatie voor moeilijk te behandelen gevallen). Volgens de American Academy of Dermatology zijn al deze medicijnen effectief voor schurft.

Blijf alert op voortdurende symptomen. Na de behandeling kan de jeuk enkele weken aanhouden, zegt de CDC. Als u holen of puistjesachtige uitslag op uw huid ziet, heeft u mogelijk een andere behandeling nodig.

Tip

 • Als u niet zeker weet of alle schurftmijten na de behandeling dood zijn, raadpleeg dan uw arts voordat u naar school, werk of een andere groepsinstelling terugkeert.

Tip

 • Probeer geen vrij verkrijgbare medicijnen of crèmes te gebruiken om een ​​schurftplaag te behandelen. Geen 'zonder recept' producten (zonder recept) zijn getest en goedgekeurd voor de behandeling van schurft, volgens de CDC.

  Vergeet niet dat de eerste keer dat een persoon schurft krijgt, ze meestal geen symptomen hebben gedurende de eerste 2 tot 6 weken na besmetting, maar ze zijn nog steeds besmettelijk gedurende deze periode.

  Gebruik geen insecticidesprays of ontsmettingsmiddelen om schurft kwijt te raken.


Bekijk de video: 'Besmettingsgevaar schurft over 24 uur verdwenen' - RTL NIEUWS (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kigashakar

  Ik ben zeker op het verkeerde pad.

 2. Rudyard

  Interessant:)

 3. Tymothy

  Volgens mij geef je de fout toe. Voer we bespreken. Schrijf me in PB.

 4. Icnoyotl

  Ze schreven prachtig, maar niet veel, als het niet moeilijk voor u is om het onderwerp in toekomstige publicaties in meer detail uit te breiden

 5. Arashirn

  Geweldig thema, erg plezierig :)Schrijf een bericht