Info

Wat is een betere oefening op de billen en dijen, de elliptische trainer of een fiets?


Elliptische machines en hometrainers hebben veel gemeen. Ze gebruiken allebei een cirkelvormige beweging om je lichaam te trainen, het zijn allebei machines die je thuis of in de sportschool kunt gebruiken, ze bieden je allebei instelbare intensiteitsniveaus en ze verbranden allebei calorieën. Een daarvan kan echter een betere keuze zijn voor het trainen van de billen en dijen.

Spieren werkten

De elliptische trainer biedt een full-body workout waarbij de heupen, romp en armen worden ingeschakeld, als u er een kiest met beweegbare handgrepen om de armen te trainen. Hoewel de benen en billen worden gebruikt om de machine te verplaatsen, zijn dit niet de primaire spieren die met deze machine worden bewerkt. Een hometrainer daarentegen werkt vooral de onderste helft van je lichaam, vooral je billen en dijen.

Afvallen in de billen en dijen

Als u gewicht wilt verliezen in het gebied van de dijen en billen, is het gebruik van een van deze machines geen garantie voor succes, omdat gewichtsverlies afhankelijk is van het aantal calorieën dat u verbrandt en waar uw lichaam meestal gewicht verliest. In dit geval zijn elliptische machines en stationaire fietsen nauw op elkaar afgestemd. Op een elliptische trainer kun je ongeveer 30 calorieën verbranden in 30 minuten als je 150 kilo weegt. Op een hometrainer kun je 225 calorieën verbranden in 30 minuten als je 150 pond bent en de fiets met 10 mijl per uur berijdt. Natuurlijk, als u uw elliptische machine op een snellere instelling zet, een hellingsinstelling kiest of uw pedaal versnelt, verbrandt u meer calorieën.

Elliptical Machine voors en tegens

Een elliptische trainer biedt een training met weinig impact, wat betekent dat deze minder belasting op gewrichten uitoefent dan oefeningen met een hoge impact. Het probleem dat sommige mensen tegenkomen bij het gebruik van elliptica, is dat ze groot zijn en veel ruimte in beslag nemen. Als u een kleine ruimte hebt toegewezen voor uw trainingsgebied, is een elliptische trainer misschien niet de beste keuze.

Stationaire Bike voors en tegens

Stationaire fietsen kunnen daarentegen compacter zijn en passen in kleinere oefenruimtes. Sommige mensen vinden het leuk dat u kunt gaan zitten terwijl u traint met een hometrainer. Dit kan een pro en een con zijn. Grotere mensen kunnen vinden dat op de stoel zitten ongemakkelijk kan zijn.

Gevolgtrekking

Als u op zoek bent om af te vallen, kan een elliptische of een hometrainer u helpen uw doel te bereiken. Als je specifiek je dij- en billengebied wilt versterken, is een fiets misschien de betere keuze.

Middelen