Beoordelingen

Hoe menstruatiekrampen snel te verlichten


Een van de slechtste delen over "die tijd van de maand", meestal uw menstruatie genoemd, zijn intens pijnlijke baarmoederkrampen. Menstruatiekrampen kunnen zo erg zijn dat ze je leven verstoren en ervoor zorgen dat je de hele dag in bed wilt blijven liggen. Als menstruatiekrampen je dag krampen, volg dan deze tips om op weg te zijn naar verlichting.

Neem een ​​ontstekingsremmende pijnstiller zoals Advil of Aleve. Deze zullen niet alleen de pijn verminderen, maar ze zullen ook de spieren ontspannen en het ontstoken baarmoederweefsel kalmeren veroorzaakt door je krampen.

Profiteer van therapeutische warmte om je menstruatiekrampen te ontspannen. Je kunt een traditioneel verwarmingskussen gebruiken op een lage tot gemiddelde stand of kiezen voor een meer draagbare optie, zoals een warmtepakking. Therapeutische warmte kan een grote levenssap zijn tijdens de dagen dat je menstruatiekrampen het ergst zijn.

Zeg ja tegen melk. Calcium is je beste vriend tijdens je menstruatie. Consumeer zuivelproducten zoals melk en kaas wanneer u pijnlijke krampen ervaart. Calcium staat bekend om zijn spierverzachtende eigenschappen en studies hebben aangetoond dat vrouwen die voldoende hoeveelheden calcium in hun dieet krijgen veel minder ernstige menstruatiekrampen hebben. Heb je geen melk bij de hand? Je kunt een paar Tums kauwen om het calcium te krijgen dat je lichaam nodig heeft als er geen zuivelproducten beschikbaar zijn.

Vergeet de buddy van calcium, magnesium, niet. Magnesium helpt het lichaam om calcium op te nemen en te gebruiken. Het verhogen van uw magnesiuminname tijdens uw cyclus zal uw lichaam helpen die kramp kalmerende calcium goed te gebruiken.

Drink een kop hete gemberthee. Gember wordt veel gebruikt als een natuurlijke remedie voor allerlei menstruatiestoornissen, met name pijnlijke menstruatiekrampen. Zet een kop gemberthee en voeg een schijfje citroen en een theelepel honing toe. Niet alleen zal de gember uw ongemak helpen verlichten, maar honing is een natuurlijke ontstekingsremmer en zal pijnlijke baarmoederontsteking verlichten.

Een benadering voor het herbeleven van intense baarmoederkrampen is het aanbrengen van natuurlijke progesteroncrème op je onderbuik. De theorie hierachter is dat het hormoon oestrogeen verantwoordelijk is voor baarmoederkrampen en ongemak. Progesteron is het hormoon in het lichaam van een vrouw dat oestrogeen tegengaat en in evenwicht houdt. Het toevoegen van progesteron zou de hoeveelheid oestrogeen in uw lichaam verlagen. Natuurlijke progesteroncrèmes zijn echter niet FDA-gereguleerd en ze moeten nog wetenschappelijk bewezen worden als effectief voor de verlichting van baarmoederkrampen. Maar veel vrouwen zweren bij deze remedie ondanks het ontbreken van klinisch bewijs van effectiviteit.

Tip

  • Als uw menstruatiekrampen veel intenser worden dan normaal of gepaard gaan met ernstige bloedingen, grote stolsels, koorts of braken, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. U kunt een zeer ernstige medische aandoening hebben.


Bekijk de video: Het gevaar van zwijgen over extreme menstruatiepijn (December 2021).