Beoordelingen

Zink allergie

Zink allergie


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Zink is een zeer veel voorkomend element dat voorkomt in veel metalen voorwerpen, dat in veel medicijnen wordt gebruikt en komt van nature voor in veel voedingsmiddelen, vooral vlees. Een kleine hoeveelheid zink is van vitaal belang voor een goede gezondheid. Zinkallergieën zijn uiterst zeldzaam en zijn reden tot ernstige bezorgdheid. Een zinkallergie kan niet zelf worden gediagnosticeerd; een arts moet de aard van de allergie bepalen.

Functie van en mythen over zink

Zink is een van de essentiële elementen voor de menselijke gezondheid, omdat het naast ijzer het meest voorkomende metaal in het menselijk systeem is. Het speelt een vitale rol bij het verwerken van eiwitten en het beschermen van cellen tegen ziekten. Er wordt echter aangenomen dat zink verkoudheid kan genezen of verwondingen sneller kan laten genezen, wat wetenschappelijk niet is bewezen. De USDA dicteert dat mensen slechts tussen 8 en 11 mg per dag nodig hebben, wat gemakkelijk met voedsel kan worden geconsumeerd.

Allergie Vs. Overdose

Vanwege de overtuiging dat zink verkoudheid kan stoppen, zijn er veel zinksupplementen op de markt, en doseringen van deze supplementen kunnen tot 20 keer het niveau variëren dat nodig is voor een normale gezondheid, waardoor een overdosis of de drempel van een allergische reactie veel hoger wordt. Zink deponeert niet in het lichaam en wordt na ongeveer een dag weggespoeld. Als de symptomen aanhouden, onmiddellijk een arts raadplegen en hem op de hoogte stellen van uw vermoedens.

Symptomen

Symptomen van zinkallergie treden meestal op in de maag en omvatten braken, diarree en irritatie van de slijmvliezen. Als een zinkspray wordt gebruikt, kunnen irritatie van de neus en sinussen het gevolg zijn. Zelden kunnen zweertjes in de mond verschijnen. Vaak lossen deze symptomen zichzelf op in een dag of zo, omdat het zink op natuurlijke wijze het lichaam verlaat. Het is uiterst zeldzaam dat een persoon langdurig wordt blootgesteld aan zink zonder supplementen te nemen.

Mogelijke bronnen van blootstelling aan zink

Zink komt in hoge concentraties voor in veel vlees, vooral rundvlees, lamsvlees en zeevruchten. Zink is ook een veelgebruikt metaal in legeringen en kan overal worden gevonden waar u reist. Zink moet echter meestal worden ingenomen om een ​​allergische reactie te veroorzaken. Metaalwinkels, mijnen en elektronische productiefaciliteiten hebben allemaal grote hoeveelheden metaalstof in de lucht met zink. Draag een masker op deze locaties en vermijd ze volledig indien mogelijk.

Preventie / Solution

De behandeling van een zinkallergie is vrij eenvoudig: vermijd het innemen van zink. Voor mensen met een hoge gevoeligheid is het raadzaam om uw inname van rood vlees en zeevruchten te beperken tot één portie per dag, die voldoende zink zou moeten bieden om een ​​goede lichaamsfunctie mogelijk te maken zonder een reactie te veroorzaken. Beperk de hoeveelheid gelegeerd metaal in uw huis en vermijd locaties waar zink in de lucht kan zweven.


Bekijk de video: Tipps zur Verbesserung deiner Allergie. Allergien mit Mikronährstoffen verbessern (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Jule

  Ernstig!

 2. Ivey

  Hij is absoluut verkeerd

 3. Faurisar

  Excuseer, ik heb dit bericht verwijderd

 4. Salih

  Ik kan nu niet deelnemen aan de discussie - ik heb het erg druk. Maar ik zal terugkeren - ik zal zeker schrijven wat ik denk.Schrijf een bericht