Info

4 fasen van oefening

4 fasen van oefening


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het plannen van een trainingsschema moet alle vier de fasen van de oefening omvatten om verwondingen te helpen voorkomen terwijl de meest mogelijke calorieën worden verbrand. Als u de tijd neemt om langzaam te beginnen en te eindigen en uw spieren te strekken, kunt u uw cardiovasculaire systeem ondersteunen en de kans op spierstijfheid na uw training verminderen.

Opwarmen

Opwarmen is een essentieel onderdeel van uw training. Dit helpt je hartslag geleidelijk te stijgen in plaats van plotseling met volle kracht te pompen. Het verwarmt je spieren door de bloedtoevoer naar hen te verhogen, waardoor ze klaar zijn om in topconditie te presteren. Opwarmen kan net zo eenvoudig zijn als het uitvoeren van uw gekozen oefening in een langzamer tempo. Je kunt bijvoorbeeld een paar minuten joggen voordat je aan een intense run begint, of langzaam zwemmen voordat je getimede ronden gaat afleggen. Voor een algemene warming-up voordat u gewichten optilt, loopt u ongeveer vijf minuten op de loopband of voert u andere lichte oefeningen uit, zoals zijstappen met zijarmliften.

Stretching

Strekken is het meest effectief als je spieren zijn opgewarmd, dus rek na je opwarmroutine en daarna weer na je afkoeling. Besteed een paar minuten aan het strekken van je hele lichaam en houd elke stretch minimaal 10 seconden na het opwarmen of 30 seconden na het afkoelen vast. Als je dagen wisselt, zodat je de ene dag aan het bovenlichaam werkt en de volgende dag aan het onderlichaam, dan zijn strekoefeningen over het hele lichaam nog steeds essentieel. Je werkt misschien het ene gebied harder dan het andere, maar veel oefeningen betrekken je kern en rug of vereisen dat je je benen of armen gebruikt voor stabiliteit op dagen dat je ze niet bewerkt. Door al je spieren te strekken, blijven ze flexibel en klaar voor zware trainingsdagen.

Conditioning

Conditionering kan aerobe oefening zijn, zoals hardlopen of fietsen, of het kan gewichtstraining zijn. Combineer de twee soorten conditionering voor het beste resultaat. Wanneer je spieren warm en gestrekt zijn, begin je met je conditionerende training gedurende ten minste 30 minuten. Dit helpt je hartslag lang genoeg te houden om vet te verbranden.

Kalmeer

Door uw lichaam af te koelen, kunt u uw hartslag geleidelijk verlagen en het bloed uit uw spieren laten stromen, waar het zich tijdens een training concentreert. Door uw spieren langzaam af te koelen, kunt u na uw training pijn verminderen. Het is vergelijkbaar met opwarmen; u kunt uw aerobe oefening in een langzamer tempo uitvoeren, of een paar minuten door de kamer lopen. Dit geeft je tijd om je ademhaling weer normaal te maken. Een afkoeling duurt vijf tot 10 minuten en zorg er vervolgens voor dat u de tijd neemt om te strekken terwijl uw spieren het warmst zijn.