Beoordelingen

Welke invloed heeft longkanker op het lichaam?


Longkanker veroorzaakt overmatig hoesten

Wanneer een patiënt longkanker ontwikkelt, groeit een tumor in de long en drukt op de borst. Dit veroorzaakt dat de patiënt een frequente en ernstige hoest ontwikkelt. Longkankerpatiënten produceren meestal veel sputum tijdens hoesten. In ernstige gevallen kunnen longkankerpatiënten bloed ophoesten. Als de tumor druk uitoefent op de zenuwen die de voicebox besturen, kan de patiënt stemheesheid ervaren. De tumor kan ook de luchtpijp blokkeren en leiden tot piepende ademhaling.

Longkanker veroorzaakt pijn op de borst

De tumor kan ook andere organen in de borst binnendringen. Bijvoorbeeld, longkankerpatiënten ervaren vaak pijn op de borst door de tumor die op de wanden van de borst drukt. De tumor kan ook de borstholte vullen en het hart omringen met vloeistof.

Longkanker uitgezaaid snel naar andere organen

In vergelijking met andere vormen van kanker heeft longkanker de neiging om veel eerder uit te zaaien. In feite wordt een aanzienlijk aantal gevallen van longkanker ontdekt als gevolg van symptomen van uitgezaaide longkanker. De meest voorkomende gemetastaseerde plaatsen voor longkanker zijn klieren, de hersenen, botten en de lever. De verspreiding van longkanker naar de botten veroorzaakt enorme pijn en kan aangetaste botten gemakkelijker laten breken. Longkanker die metastaseert in de hersenen veroorzaakt verschillende neurologische aandoeningen, waaronder epileptische aanvallen, verminderd gezichtsvermogen, verlies van controle en gevoel in bepaalde lichaamsdelen. Vanwege het vermogen om snel te metastaseren, is longkanker zeer uitdagend om te behandelen. Het overlevingspercentage van patiënten met gemetastaseerde longkanker is 2 tot 5 procent vijf jaar na de diagnose.


Bekijk de video: Wat kanker doet in een lichaam - RTL NIEUWS (December 2021).