Beoordelingen

Wat zijn de effecten van niet genoeg natrium binnenkrijgen?

Wat zijn de effecten van niet genoeg natrium binnenkrijgen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Hoewel natrium in het dieet vaak op een negatieve manier wordt gedacht, is het feit dat natrium een ​​belangrijke rol speelt in de processen van het lichaam, en zonder dat zouden we sterven. Natrium reguleert de waterdruk en balans van het lichaam en geeft zenuwimpulsen door waarmee spieren kunnen bewegen en samentrekken. Bij de spijsvertering verplaatst het essentiële aminozuren van de darmen naar de bloedbaan en is het nodig voor de absorptie van suiker. Ook al zijn er ernstige gevaren verbonden aan het krijgen van teveel natrium in het lichaam - zoals hoge bloeddruk en ontsteking - kan het krijgen van te weinig natrium, of het verliezen van het natrium in uw systeem, net zo gevaarlijk zijn.

Hoe we natrium verliezen

Het is zeer zeldzaam om niet genoeg natrium uit een dieet te halen, want zelfs hele, onbewerkte voedingsmiddelen hebben een natuurlijk natriumgehalte. Natriumverlies komt vaak door zweten, uitdroging, diarree en braken. Naarmate onze lichaamstemperatuur warmer wordt, transpireert het lichaam om de huid af te koelen en gaat natrium verloren met deze transpiratie. Uitdroging treedt op wanneer we meer water verliezen dan we innemen. Dit is een veel voorkomende bijwerking van zweten, braken en diarree. Samen met natrium verliezen we waardevolle elektrolyten die essentieel zijn voor lichaamsprocessen.

Lage bloeddruk

Wanneer zout en water uit het lichaam verloren gaan, gaat de vloeistof aan de buitenkant van de cellen verloren, waardoor het bloedvolume afneemt. Verlaagd bloedvolume kan leiden tot verlaagde bloeddruk. Als de druk te laag wordt, kan het bloed essentiële voedingsstoffen en zuurstof niet naar vitale organen krijgen, waaronder het hart, de hersenen en de nieren. Afhankelijk van hoe lang deze organen zonder vitale voedingsstoffen en zuurstof gaan, kunnen ze permanent worden beschadigd en ophouden te functioneren. Vermoeidheid is ook een gevolg van de verlaagde bloeddruk die gepaard gaat met onvoldoende natrium krijgen.

Misselijkheid en duizeligheid

Misselijkheid en duizeligheid kunnen ook optreden als gevolg van een tekort aan natrium. Wanneer er niet genoeg natrium in het lichaam is, kan water dat wordt opgenomen de cellen in stromen. Het natrium kan het water in de cellen niet reguleren zoals het hoort, en het resultaat is zwelling. Deze zwelling van de weefsels vindt plaats door het hele lichaam. De zwelling van hersenweefsel kan duizeligheid en hoofdpijn veroorzaken, terwijl ontsteking in andere weefsels misselijkheid en spierkrampen en spiertrekkingen kan veroorzaken.

Beroerte

Beroerte, of zelfs de dood, is het meest extreme effect van onvoldoende natrium in het lichaam. Als het hersenweefsel te veel zwelt, wordt het onder extreme druk tegen de schedel geplaatst. Deze druk kan beginnen als hoofdpijn en leiden tot een beroerte. Wanneer het natriumgehalte van het lichaam zo laag wordt, is er ook een kans dat vitale organen kunnen stoppen, omdat het bloed niet snel genoeg stroomt om zuurstof en voedingsstoffen te leveren om hun functie te ondersteunen.

Aanbevolen natriuminname

De aanbevolen dagelijkse inname voor natrium is niet meer dan 2.300 mg per dag, maar de cellen hebben slechts 500 mg per dag nodig om goed te blijven functioneren. Al het voedsel dat wordt verwerkt, heeft een hoog natriumgehalte, en als u verwerkt voedsel eet - zelfs brood - moet u zich geen zorgen maken dat u onvoldoende natrium in uw dieet krijgt. Geheel, natuurlijk voedsel heeft ook natrium. Selderij, bieten, zeevruchten en gevogelte hebben allemaal grotere hoeveelheden natuurlijk voorkomend natrium. Het eten van een dieet met veel vers fruit, groenten en mager vlees zal ervoor zorgen dat u voldoende dagelijkse inname krijgt. Om uw lichaam te beschermen tegen een overmatig verlies van natrium, vermijdt u het trainen bij hevige hitte, en als u last heeft van braken of diarree, vervang dan het vochtverlies door een elektrolytgebalanceerd drankje in plaats van alleen water.


Bekijk de video: Uitdroging en elektrolyten. Laat je lichaam beter functioneren. (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Gromuro

    Laat de schrijver naar het recordboek gaan

  2. Vincent

    Ik vind het leuk, en het is relevant en interessant!

  3. Atum

    dat we zouden doen zonder uw opmerkelijke ideeSchrijf een bericht