Beoordelingen

Wat te doen bij oordruk die aanvoelt als water in hen?


Als je oordruk hebt of het gevoel hebt dat er vocht in je oor zit, is er waarschijnlijk een van de twee dingen aan de hand: je hebt een oorontsteking of je hebt water in je oor. Elk van deze situaties kan potentieel schadelijk zijn, dus u moet uw arts raadplegen als het probleem binnen enkele dagen niet vanzelf oplost. Maar er zijn een paar dingen die u kunt doen om een ​​verslechtering van de aandoening te voorkomen.

Observatie

Als een middenoorontsteking de oordruk veroorzaakt, kan de infectie vanzelf verdwijnen. Als er geen pijn of zorgwekkende drainage is, is het het beste om uw symptomen een dag of twee te observeren. Als er pijn is die erger wordt en / of kut, bloederige of stinkende drainage, kan de infectie ernstiger zijn en is waarschijnlijk medische hulp vereist. Als je verstopte oor wordt veroorzaakt door water dat na het zwemmen of douchen niet naar buiten is gekomen, wacht dan een paar dagen en observeer. Het zal waarschijnlijk vanzelf verdwijnen. Als u na ongeveer vijf dagen nog steeds last heeft, kunt u uw arts bellen.

Warmte aanbrengen

Als je pijn of ongemak hebt, kun je warmte op je oor aanbrengen met een warm washandje of een verwarmingskussen op de lage stand. Het washandje moet worden uitgewrongen en niet heet genoeg zijn om te verbranden. Plaats het washandje of het verwarmingskussen op uw oor en oefen lichte druk uit. Blijf opnieuw solliciteren als je nodig hebt.

Oordruppels

Als je niet veel pijn hebt of drainage opmerkt, kun je in de drogisterij wat oordruppels kopen die het verstopte gevoel kunnen verminderen. Vraag de apotheker wat hij aanbeveelt en volg de aanwijzingen op de verpakking. Als u ernstige pijn en / of bloederige, kut of stinkende drainage heeft, wordt dit niet aanbevolen.

Wanneer moet u uw arts raadplegen?

U moet uw arts raadplegen als: oorpijn of jeuk erger wordt gedurende een periode van drie dagen; de gehoorgang, het uitwendige oor of de huid rond het oor wordt gezwollen of rood of zeer pijnlijk; als zorgwekkende vloeistof uit het oor wegvloeit; of als koorts of duizeligheid ontstaat.


Bekijk de video: Ontnugter Disillusioned (Januari- 2022).