Beoordelingen

Hoe de tenen te verbinden

Hoe de tenen te verbinden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tenen moeten worden verbonden als ze blaren, snijwonden hebben of gezwollen zijn door het stoten van de teen. Een verband voorkomt niet alleen bloedingen en infecties, maar stabiliseert ook een pijnlijke teen. Dit kan bij u thuis met weinig materialen worden gedaan. Raadpleeg altijd uw arts als de pijn hevig is. Het uitstellen van het bezoek aan een arts kan het herstel langer maken als het letsel ernstiger is dan je had voorspeld.

Was uw handen grondig met water en zeep voordat u een wond of blaar aanraakt. U wilt niet meer problemen veroorzaken door een open wond te infecteren. Scrub onder je nagels en helemaal tot aan je polsen.

Draag latexhandschoenen bij het reinigen en verbinden van open wonden. Dit voorkomt dat de wond een infectie en complicaties ontwikkelt. Deze kunnen worden gekocht bij een apotheek.

Reinig de wond met water om vuil of puin te verwijderen. Desinfecteer de wond door hem te wassen met waterstofperoxide. Waterstofperoxide is een antisepticum, dat voorkomt dat meer bacteriën op levend weefsel groeien.

Wikkel steriel gaas rond het gewonde gebied. Houd het gaas op zijn plaats met uw gehandschoende hand.

Zet het gaas vast met medische of atletische tape. Omdat de tenen zoveel bewegen tijdens het lopen, zal het vastplakken van twee tenen het verband beter op zijn plaats houden. Plaats tape over de bovenkant van de gewonde teen om de punt te bedekken. Zet dit stuk tape vast door een loodrecht stuk tape om de bal van de voet te plaatsen.

Tip

 • Probeer het verband droog te houden. Als het nat wordt, wikkel de wond dan opnieuw. Commercieel geproduceerde teenverbanden zijn ontworpen om tenen te wikkelen.

Tip

 • Raadpleeg een arts als u afleidende pijn of tekenen van infectie heeft, zoals roodheid en zwelling.


Bekijk de video: HEB IK MIJN TEEN GEBROKEN?! #1840 (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Delray

  Je hebt geen gelijk. Ik ben er zeker van. Laten we dit bespreken. Mail me op PM, dan praten we verder.

 2. Moketavato

  Het is jammer dat ik het nu niet kan uitdrukken - ik schiet op met werk. Ik zal worden vrijgelaten - ik zal noodzakelijkerwijs de mening uiten.

 3. Kigashura

  Hiervoor moet de auteur een monument plaatsen! :)

 4. Colys

  alles voor mensen)))Schrijf een bericht