Beoordelingen

Hoe voorkomt bier nierstenen?

Hoe voorkomt bier nierstenen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Bier en je nier

Ja, het is waar: bier drinken kan goed zijn voor je nieren. In het bijzonder kan het drinken van bier met mate helpen nierstenen te voorkomen, hoewel ook andere factoren een rol spelen, zoals veel water drinken, regelmatig bewegen en, ja, bier met mate drinken.

Hoe voorkomt bier nierstenen?

Bier drinken kan nierstenen helpen voorkomen, omdat het helpt voorkomen dat calciumafzettingen in uw nieren worden gevormd. Stouts, kruiers of andere bieren met veel hop zijn het beste. Calciumafzettingen vermengen zich met zouten en andere mineralen en veranderen uiteindelijk in nierstenen. Inderdaad, onderzoekers in Finland in de jaren tachtig voerden een studie uit bij 27.001 mannelijke rokers tussen de leeftijd van 50 en 69 en ontdekten dat elke dagelijkse geconsumeerde fles bier het risico op nierstenen met 40 procent verminderde.

Wat als het te laat is?

Bier drinken kan het lichaam ook helpen om een ​​niersteen leeg te maken, simpelweg vanwege de sterke vochtafdrijvende effecten. Bier verwijdt ook de urinewegen, waardoor het gemakkelijker en minder pijnlijk is om een ​​steen uit te spoelen. Cranberrysap heeft hetzelfde effect, beweert auteur Duane Swierczynski van "The Big Book o 'Beer: Alles wat je ooit wilde weten over de beste drank op aarde."

Bier is niet het enige spel in de stad

De genezende krachten van Beer met betrekking tot nierstenen zijn niet uniek. Een zes jaar durende studie van de Harvard School of Public Health in Boston concludeerde dat niet alleen bier maar ook koffie, thee en rode wijn nierstenen kunnen voorkomen door te voorkomen dat zich calciumafzettingen ophopen. Ondertussen is cranberrysap net zo goed een diureticum als bier als preventie-inspanningen mislukken en er een steen ontstaat. Water is het beste medicijn, en in feite is de grootste risicofactor bij het ontwikkelen van nierstenen om niet genoeg water te drinken, minstens acht glazen per dag. En vruchtensapliefhebbers, pas op: dezelfde Harvard-studie concludeerde dat het drinken van appelsap en grapefruitsap het risico op de ontwikkeling van nierstenen daadwerkelijk kan verhogen.


Bekijk de video: 9 voordelen van het met mate drinken van bier (Mei 2022).