Beoordelingen

Intercostale neuralgie pijn

Intercostale neuralgie pijn


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Intercostale neuralgie is een zeldzame aandoening die vaak aanvankelijk verkeerd wordt gediagnosticeerd vanwege de dubbelzinnigheid van sommige van de symptomen. Tussen je ribben zitten spieren die samentrekken als je inademt. Dit worden intercostale spieren genoemd. Intercostale neuralgie is pijn in deze spieren, vaak krampachtig van aard.

De feiten

Intercostale neuralgie wordt veroorzaakt door zenuwcompressie in het borst- / buikgebied (ribbengebied). Verschillende aandoeningen kunnen deze beknelde zenuw veroorzaken: een scheur in het buikweefsel, een opgezette buik, littekenweefsel rond de zenuw, overmatig gebruikte spieren in de buik en andere aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals een onregelmatige kromming van de wervels of een been korter Dan de andere. De resulterende pijn is scherp en krampachtig in het ribbenkastgebied.

Symptomen

Het nummer 1 symptoom is krampachtige pijn die optreedt rond de ribben. Vanwege de plaatsing van de zenuw kan de pijn ervoor zorgen dat ademhalen, lachen of niezen pijnlijk is. Andere symptomen zijn linkszijdige pijn in de rug, pijn aan de linkerkant van de ribben, tintelingen, gevoelloosheid, verlies van eetlust, verlamming en atrofie van de spieren. In ernstige gevallen kan de pijn aanvoelen als een bliksemflits en kan deze zich naar de rug uitstrekken.

Behandeling

Behandelingen voor intercostale neuralgie zijn vergelijkbaar met die voor ischias. Pijnstillers, niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen, bloedverdunners, gewichtsverlies en voorlichting van de patiënt zijn enkele van de belangrijkste behandelingen. Het injecteren van een lokaal verdovingsmiddel, zoals Xylocaine of Lidocaine, in het gebied heeft enig succes gehad, maar mag alleen worden gedaan door een erkende arts. In bepaalde gevallen moet de zenuw die de pijn veroorzaakt, worden vernietigd. In geval van littekenweefsel moet het weefsel worden uitgesneden om de zenuw te bevrijden en de druk te verminderen.

Alternatieve behandelingen

Invasieve procedures en sterke medicijnen zijn standaard voor de behandeling van intercostale neuralgiepijn, maar veel patiënten onderzoeken alternatieve therapieën en meer natuurlijke manieren om de symptomen te verlichten. IJs, koude therapie, acupunctuur en acupressuur hebben allemaal veelbelovende resultaten opgeleverd. Er zijn geen bewezen geneeswijzen geweest en geen van de alternatieve therapieën is onderzocht voor langdurige verlichting van de pijn geassocieerd met intercostale neuralgie.

Gevolgtrekking

Krampachtige, op licht lijkende pijn in het gebied van de ribbenkast, samen met andere symptomen zoals verminderde eetlust, rug- en zijpijn en gevoelloosheid of tintelingen kunnen symptomen zijn van intercostale neuralgie. De pijn kan komen en gaan, maar als u vermoedt dat u aan deze aandoening lijdt, moet u medische hulp inroepen om uw aandoening goed te diagnosticeren en het juiste behandelplan voor u te bepalen.


Bekijk de video: 'Vergeten buikpijnsyndroom komt veel vaker voor dan gedacht (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Kennard

    Between us speaking, in my opinion, it is obvious. I recommend to look for the answer to your question in google.com

  2. Eliezer

    Ik vind dit briljante ideeSchrijf een bericht