Misc

Wat zijn de oorzaken van ochtendmisselijkheid?

Wat zijn de oorzaken van ochtendmisselijkheid?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Misselijkheid kan op elk moment van de dag optreden, maar komt om verschillende redenen veel voor in de ochtend. Als u chronische misselijkheid ervaart, maak dan een afspraak met uw arts om de onderliggende oorzaak te bepalen. Misselijkheid is een symptoom, geen aandoening en duidt op een groter probleem.

Zwangerschap

De meest voorkomende reden voor ochtendmisselijkheid is vroege zwangerschap; dit soort misselijkheid wordt 'ochtendmisselijkheid' genoemd. Ochtendmisselijkheid kan eigenlijk de hele dag voorkomen voor zwangere vrouwen, omdat het het resultaat is van een daling van de bloedsuikerspiegel. Probeer de hele dag door kleine maaltijden te eten en eet een paar crackers of iets kleins voordat je 's ochtends uit bed komt.

Bloed suiker

Lage bloedsuikerspiegel kan 's ochtends misselijkheid veroorzaken voor mensen die niet zwanger zijn. Wanneer uw bloedsuiker daalt nadat u uw voedsel heeft verteerd, kunt u misselijk worden. Dit gebeurt vaak in de ochtend vanwege de tijd tussen het eten en het wakker worden. Eet een latere snack of een snack in de vroege ochtend voor het opstaan ​​om dit soort misselijkheid te voorkomen.

Indigestie

De misselijkheid die je 's ochtends voelt, kan in feite zure reflux of indigestie zijn; dit wordt ook GERD (gastro-oesofageale refluxziekte) genoemd. Als je vlak voor het slapen gaan eet en dan gaat liggen, kan het moeilijk zijn voor je lichaam om dat voedsel te verteren en kan het weer omhoog komen. Probeer een eerder diner te eten of langer wakker te blijven na een snack in de late avond om dit te voorkomen.

Psychische stoornissen

Ochtendmisselijkheid kan het gevolg zijn van een psychische stoornis, zoals gegeneraliseerde angststoornis, depressie of sociale angststoornis. De misselijkheid die je voelt, kan het gevolg zijn van een angstig of nerveus gevoel over je dag, of een fysieke reactie op de emotionele overstuur die je voelt over je leven.

Raadpleeg een arts

Als uw ochtendmisselijkheid verergert, kan dit een indicatie zijn voor een ernstige ziekte. Raadpleeg onmiddellijk een arts als uw misselijkheid gepaard gaat met ernstige pijn op de borst of hoofdpijn, flauwvallen, hoge koorts en stijve nek of wazig zien. Roep ook medische hulp in als uw braaksel bloed of ontlasting bevat, op koffiedik lijkt of groen is.


Bekijk de video: Maagklachten - Oorzaak en symptomen (Mei 2022).