Beoordelingen

Wat veroorzaakt nierinfecties bij mannen?

Wat veroorzaakt nierinfecties bij mannen?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De functie van de nieren als een filtersysteem voor het lichaam kan ze kwetsbaar maken voor infecties. Infecties die optreden in de lagere urinewegen kunnen naar de nieren worden vervoerd, waar ze, indien onbehandeld, tot verdere complicaties kunnen leiden, waaronder bacteriële infecties van de bloedbaan (bacteremie). Bloedaandoeningen kunnen leiden tot vermindering van het aantal rode bloedcellen en de degeneratie van bestaande rode bloedcellen. Hoewel nierinfecties minder vaak voorkomen bij mannen, komen ze nog steeds voor en is het belangrijk om de tekenen, symptomen en behandelingen te kennen.

Algemene oorzaken

Volgens de National Kidney and Urologic Disease Information Clearing House (NKUDIC) worden de meeste nierinfecties (pyelonefritis) opgelopen via de lagere urinewegen, die bestaat uit de urethra, de blaas en de prostaatklier. Hoewel urine meestal steriel is, zijn er bepaalde omstandigheden waarin bacteriën of E. coli in de dikke darm van een man kunnen leven. Deze infecties kunnen worden veroorzaakt door slechte hygiëne en seksuele overdracht, maar vaker worden urineweginfecties (UTI) opgelopen door het gebruik van katheters. Het gebruik van katheters is gebruikelijk voor veel mensen vanwege disfuncties in de blaas die door katheters moeten worden geregeld.

Andere oorzaken

Nierstenen kunnen ook leiden tot nierinfecties door verstopping van de urinewegen. Voor mannen kan een vergrote prostaatklier ook het begin van nierinfecties veroorzaken door de urinestroom uit het lichaam te vertragen, wat volgens Siamak Nabili, MD, MPH leidt tot het vasthouden van bacteriën in de urinewegen. In sommige gevallen kan diabetes leiden tot nierinfecties. Veranderingen in het immuunsysteem van een lichaam kunnen leiden tot een vatbaarheid voor infecties, die vaak opduiken in de urinewegen.

Symptomen

Volgens de Amerikaanse National Library of Medicine kunnen frequent urineren en het gevoel dat men moet plassen symptomen zijn van nierinfecties. Pijn of branderig gevoel tijdens het plassen is een veel voorkomend teken van infecties van nierinfecties. Pijn in de buikstreek, lies en gelijktijdige uitzetting (opgeblazen gevoel) van de buik kunnen ook symptomen zijn van nierinfecties. Meer ernstige of onbehandelde nierinfecties kunnen koorts veroorzaken en kunnen resulteren in de aanwezigheid van bloed of pus in de urine.

Diagnose

Een urinetest met dipstick die de aanwezigheid van nitraat of witte bloedcellen onthult, kan wijzen op nierinfecties. In gevallen waarin de bron van bacteriële infecties onduidelijk is, kan een urine of een bloedmonster worden genomen en vervolgens naar een laboratorium worden gestuurd voor verdere analyse. Röntgenfoto's en echografie kunnen ook worden gebruikt om bepaalde afwijkingen te elimineren, zoals nierstenen, cysten op de nier en een syndroom van reflux van urine vanuit de blaas terug naar de urethra.

Behandeling

Antibiotica worden vaker voorgeschreven voor nierinfecties. Deze aanpak wordt vaker gebruikt vanwege de effectiviteit van antibiotica bij het doden van bacteriën in het lichaam. Orale dosering van ampicilline, amoxicilline en levofloxicine zijn de antibiotica die over het algemeen worden voorgeschreven voor de behandeling van nierinfecties. In ernstigere gevallen kunnen intraveneuze injecties met antibiotica worden voorgeschreven, of ze kunnen worden gebruikt voor mannen die geen orale dosering van antibiotica kunnen verdragen.


Bekijk de video: Blaasontsteking - Oorzaak en behandeling (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Phorcys

  Het is aangenaam, het is het vermakelijke antwoord

 2. Mugar

  Geen overbodige woorden gebruiken.

 3. Treacy

  Ik ben hier absoluut zeker van.

 4. Mokasa

  Gefeliciteerd, dit zeer goede idee zal van pas komen.Schrijf een bericht