Info

Is het beter om warm of koud te sporten?

Is het beter om warm of koud te sporten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De temperatuur beïnvloedt je lichaam aanzienlijk tijdens het sporten, verhoogt je hartslag en start een proces dat bekend staat als thermoregulatie. Tijdens thermoregulatie werkt uw lichaam om een ​​veilige, consistente lichaamstemperatuur te handhaven door warmte te behouden bij koud weer en overtollige warmte af te geven bij warm weer. Oefening bij warm weer kan comfortabeler en lonender zijn dan oefening bij koud weer, maar beide hebben voordelen.

Voordelen voor warm weer

Afgezien van onmetelijke motiverende voordelen tot sporten op een warme, zonnige dag, zijn er tal van fysieke voordelen aan het doen van uw trainingen onder de zon. Op een milde dag hoeft je lichaam niet hard te werken om de kerntemperatuur te reguleren, omdat je niet in extreme hitte traint. Bovendien vernauwen warme weersomstandigheden de bloedvaten niet en stellen u in staat te oefenen zonder zich te bundelen.

Koud weer Voordelen

Afhankelijk van hoe koud het is, kun je een zwaardere training krijgen dan op een warme dag. Als u met bijzonder koude temperaturen traint, verbruikt uw lichaam meer energie om de kerntemperatuur te reguleren, uw hartslag te verhogen en het aantal calorieën te verhogen dat u tijdens een training verbrandt.

Gevaren

Zolang je gehydrateerd blijft, biedt trainen op een warme dag weinig gevaren. De gevaarlijkste omstandigheden om te trainen zijn die met extreme temperaturen. Oefening bij koud weer kan leiden tot hypotherme symptomen, terwijl sporten bij extreme hitte kan leiden tot een zonnesteek en andere kwalen. Wanneer u in de kou traint, moet u meer nadenken over uw kleding en uw blootstelling aan de elementen.

Het vonnis

Omdat koude temperaturen nogal extreem van aard zijn, kun je beter bij warm weer sporten. Het kost meer energie om je af te koelen in de hitte dan om je op te warmen in de kou, maar zolang je niet op een zinderende dag loopt, maximaliseert dit je trainingsresultaten. Een door de American Council on Exercise aangehaalde studie toonde aan dat proefpersonen die in warme, gematigde temperatuurzones trainen langere tijd konden trainen dan mensen die aan extreme kou of extreme hitte werden blootgesteld.