Beoordelingen

Hoe een effectieve klachtenbrief te schrijven Over een arts

Hoe een effectieve klachtenbrief te schrijven Over een arts


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De meesten van ons voelen zich vrij hulpeloos in de gezondheidszorg. Gebruik deze eenvoudige stappen om een ​​beetje gerechtigheid te krijgen de volgende keer dat uw zorgverlener niet zo professioneel handelt.

Eerst moet u uzelf leren aan welke normen artsen / beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zich houden. De beste manier om dit te doen is om de website van het bureau te bezoeken dat artsen en zorgverleners in licentie geeft om hun beroep uit te oefenen. Die website is te vinden op www.medbd.ca.gov. Het is de medische raad van Californië. Er is een tabblad bovenaan de hoofdpagina voor 'Wetten / voorschriften'. Daar vindt u een lijst met wetten, gesorteerd op onderwerp, die gelden voor de geneeskunde. Zoek uit waar je klacht in valt en lees wat. Hoe meer taal u gebruikt in uw brief die afkomstig is van de feitelijke statuten die hun gedrag bepalen, des te effectiever zal uw brief zijn.

Onderzoek het verleden van uw arts. Op de website van de medische raad is er een tabblad aan de linkerkant van de hoofdpagina met de naam 'Controleer uw arts'. Dit leidt u naar een formulier waar u zoveel informatie kunt invoeren als u weet over uw arts, voornaam of achternaam, licentienummer, stad / provincie, enz. Nadat u dit hebt gedaan, worden in deze database alle records met gedocumenteerde klachten verzameld. en acties die het bestuur eerder tegen uw arts heeft ondernomen. Dit is uiterst nuttig voor uw doeleinden omdat eventuele klachten in het verleden alleen de geldigheid van uw klacht tegen de arts verder staven. Verwijs in uw brief naar het feit dat u zich bewust bent van deze vroegere misdrijf - het zal de levende daglicht uit hen doen schrikken en zeker hun aandacht richten op het oplossen van uw probleem.

Google de naam van uw arts. Tegenwoordig is er een schat aan informatie op internet en ik weet zeker dat je begint te voelen, het thema hier is dat je probeert je brief zo ​​professioneel en daardoor serieus mogelijk te laten klinken. Als u bij uw Google-zoekopdracht ontdekt dat uw arts is afgestudeerd aan het Government Medical College van Nagpur, volgt u dat bijvoorbeeld op. Zoek de medische professionele normen in India - waar Nagpur zich bevindt - en wijs haar erop dat haar gedrag ook die normen schendt.

Zorg ervoor dat u bij het opstellen van uw brief een professioneel formaat gebruikt. U kunt standaardvoorbeelden en sjablonen vinden in elk Microsoft Word- of vergelijkbaar programma. Schrijf deze brief NIET met de hand. Typ het.

Terwijl je je brief schrijft, begin je met het bespreken van de professionele normen waaraan je arts zich moet houden, die je al hebt verzameld uit je onderzoek op de Medical Board-website en je Google van je arts. Leg vervolgens het exacte gedrag uit dat deze normen heeft overtreden, inclusief details zoals de duur van de behandeling van deze arts, alle bekende aandoeningen met betrekking tot deze misdrijf, de datum van de behandeling toen de misdrijf plaatsvond, enz. Lasreferenties naar bekende voorafgaand wangedrag, dit indien mogelijk gerelateerd aan het gedrag waarover u klaagt.

Neem een ​​deadline op. Het laatste dat u in uw brief moet vermelden, is een periode waarbinnen u van de arts verwacht dat hij reageert om de situatie recht te zetten. Meestal is twee tot drie weken geschikt. Neem in de taal op dat als u op die datum niets van iemand hoort, uw advocaat of u gedwongen zult worden om juridische stappen te ondernemen. Of je dit uiteindelijk wel of niet besluit, is aan jou, maar deze taal ondersteunt in elk geval de indruk dat je serieus bent en dat je niet in het ongewisse blijft totdat ze besluiten om bij je te komen.

Nu is uw brief klaar om te verzenden! Op dit punt moet u beslissen of u wilt "cc" - carbon copy - iemand anders. Voorbeelden van mensen aan wie u een kopie van deze brief kunt sturen, zijn de medische raad, uw advocaat, als u er al een heeft, een supervisor van uw arts, het HMO-kantoor als uw arts voor een HMO werkt, enz. Dit is een strategische beslissing je moet maken. Als u de brief onmiddellijk naar de supervisor van uw arts of het bestuur stuurt, kan hij minder bereid zijn om met u te onderhandelen als hij denkt dat hij nu zijn naam moet beschermen. Aan de andere kant, als u vindt dat uw klacht zo rechtvaardig is dat hij zijn naam of geloofwaardigheid niet kan opslaan zodra anderen het weten, dan wilt u misschien doorgaan en anderen op de brief kopiëren. Denk er goed over na, stempel het dan!

Tip

 • Als uw arts niet oefent in de staat Californië, zoekt Google 'medische raad' samen met de naam van uw staat naar de bijbehorende website voor de wetten van uw land betreffende de geneeskunde.


Bekijk de video: De Tekstacademie. Leert je zakelijk schrijven in begrijpelijke taal (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dojar

  Volgens mij is hij fout. Ik ben er zeker van. We moeten overleggen. Schrijf me in PM, het praat met je.

 2. Zacarias

  Je hebt het niet verkeerd gehad, alleen

 3. Donzel

  Pardon, het bericht is weggenomen

 4. Dizilkree

  ik vind het leuk onderwerpSchrijf een bericht