Misc

Hoe te lopen met een stok

Hoe te lopen met een stok


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Naarmate mensen ouder worden, ontwikkelen ze artritis, verstijving van de gewrichten, verzwakking van de spieren en coördinatie- en evenwichtsproblemen. Om te helpen in evenwicht en veiligheid bij het lopen, kiezen veel senioren, evenals anderen die herstellen van verschillende soorten operaties, ervoor om een ​​wandelstok te gebruiken. Hoewel het een beetje oefening vergt voordat het "natuurlijk" lijkt, kan lopen met een wandelstok soepel worden gedaan.

Kies een stok met de juiste lengte. Ga rechtop staan ​​en houd de stok in één hand met de "voet" van de stok stevig op de vloer. De bovenkant van de stok moet de rimpel of vouw in uw pols bereiken die zichtbaar is wanneer u de rug van uw hand naar boven buigt.

Beschouw de stok als je nieuwe "extra been", die er is om een ​​deel van het gewicht van je "probleem" of zwakkere been weg te nemen. Houd de stok in de hand die zich aan de zijkant van uw "goede" been bevindt en buig de elleboog een beetje.

Leun met uw gewicht op de stok om een ​​deel van het gewicht van het "probleem" been te nemen en stap eerst naar voren met uw "goede" been.

Beweeg tegelijkertijd de stok en je "probleem" been om je tweede stap te zetten, terwijl je je gewicht op je "goede" been houdt. Ga door met stap 3 en 4 om door een kamer te manoeuvreren.

Beklim de trappen een voor een door de leuning vast te pakken met de hand die aan dezelfde kant staat als uw "probleem" been. Stap op de eerste stap met je "goede" been. Plaats de stok op de trede naast je "goede" been terwijl je je "probleem" been omhoog brengt om naast je "goede" been te gaan staan. Ga op deze manier verder om een ​​trap te beklimmen.

Tip

  • Zorg ervoor dat elke keer dat u de stokpunt op de vloer plaatst, deze stevig op het oppervlak staat en in een hoek van 90 graden met de vloer staat. Als u een stok met vier tanden gebruikt, zorg er dan voor dat alle vier de poten van de stok stevig op de grond zijn geplaatst voordat u uw been voortbeweegt. Cane hoogten kunnen worden aangepast; zorg ervoor dat je wandelstok bij je lengte past. Kijk recht vooruit, niet onderaan je voeten, om het evenwicht te behouden en te voorkomen dat je naar voren gooit. Controleer de stok vaak op problemen, zoals splitsingen of ontbrekende onderdelen.

Tip

  • Verwijder alle items van de vloer waardoor u zou kunnen vallen, inclusief sierkleden en lampkoorden; plak of plak alle losse tapijtranden vast. Verwijder alle items van de vloer waardoor u zou kunnen vallen, inclusief vloerkleden. lamp snoeren. en rommel. Zorg ervoor dat er geen morsen of ander vuil op de vloer ligt waardoor u zou kunnen vallen. Draag geen schoenen met gladde zolen of slip-on "scuffs".


Bekijk de video: Lopen met een stok; techniek (Mei 2022).