Misc

Wat zijn de oorzaken van gezwollen lever?

Wat zijn de oorzaken van gezwollen lever?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De lever is het grootste orgaan in het lichaam. Het is verantwoordelijk voor het verwijderen van gifstoffen, het verwerken van cholesterol tot suiker, het aanmaken van gal voor de spijsvertering en vele andere functies. Er zijn verschillende factoren die zwelling in de lever kunnen veroorzaken. Sommige van die oorzaken zijn cirrose, infecties en ziekten.

Cirrhosis

Een oorzaak van levercirrose is alcoholmisbruik, waardoor de lever overwerkt en de alcohol uit uw systeem wordt verwijderd. Na verloop van tijd vernietigt cirrose levercellen. De vernietiging van cellen zorgt ervoor dat de lever zichzelf probeert te genezen. Het is deze poging tot genezing die littekenweefsel creëert en meerdere knobbeltjes op de lever creëert. De constante littekens en het creëren van meerdere knobbeltjes is een factor in het opzwellen van de lever.

Infectie

Een belangrijke infectie van de lever is hepatitis. Er zijn drie vormen van hepatitis: A, B en C. Hepatitis C is het ernstigst. Deze infectie wordt gecontracteerd door direct contact met lichaamsvloeistoffen zoals de overdracht van bloed. De meerderheid van de mensen met deze aandoening ondervindt geen merkbare problemen totdat er daadwerkelijk schade aan de lever is. De schade littekens op de lever, een aandoening die ook bekend staat als cirrose. Hepatitis C kan leiden tot volledig leverfalen.

Niet-alcoholische vette leverziekte

Niet-alcoholische leververvetting komt voor bij mensen die zelden alcoholische dranken drinken of helemaal geen alcohol drinken. De meerderheid van de mensen met deze aandoening heeft geen grote medische problemen. Sommigen zullen medische problemen ervaren die kunnen leiden tot leverlittekens en ontstekingen. Het is deze aandoening die ervoor zorgt dat de lever opzwelt en uiteindelijk kan leiden tot leverfalen.

Leukemie

Leukemie is een vorm van kanker. Witte bloedcellen worden overgeproduceerd in het beenmerg en beginnen uiteindelijk rode bloedcellen in te halen. Witte bloedcellen zijn normaal gesproken verantwoordelijk voor het bestrijden van infecties, maar wanneer leukemie is vastgesteld, kunnen de witte bloedcellen hun werk niet meer uitvoeren. Een symptoom van velen is zwelling van de lever.

Polycystische leverziekte

Polycystische leverziekte is meestal een erfelijke ziekte. Het wordt gekenmerkt door de vorming van cysten in de lever. De vorming van cysten zorgt ervoor dat de lever opzwelt of vergroot. Levercysten worden ofwel afgetapt van vloeistoffen voor tijdelijke verlichting van pijn door zwelling of operatief verwijderd. Een levertransplantatie kan ook worden overwogen in ernstige gevallen.

Preventie / Solution

Er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om uw lever te beschermen. Gebruik medicijnen alleen in aanbevolen hoeveelheden. Je lever is verantwoordelijk voor de chemische afbraak van medicijnen. Als u meer dan de aanbevolen dosering inneemt, zorgt u ervoor dat uw lever overwerkt. Vermijd zwaar gebruik van alcoholische dranken; drink af en toe kleine hoeveelheden. Andere dingen die u voor de gezondheid van de lever kunt doen, is uw gewicht trainen en beheren.


Bekijk de video: 10 oorzaken van pijn in je rechterzijde (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Reece

  Hee hee

 2. Zolora

  Granted, that's fun opinion

 3. Eugene

  Mijn excuses voor het storen ... Ik heb een vergelijkbare situatie. Je kunt discussiëren. Schrijf hier of in PM.

 4. Meztiramar

  Mijn excuses, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik kan mijn positie verdedigen. Schrijf me in PM, we praten.Schrijf een bericht