Misc

Hoe een gebroken borstbeen te genezen

Hoe een gebroken borstbeen te genezen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het borstbeen, ook wel het borstbeen genoemd, is een bot dat de ribben voor het hart verbindt. Gebroken borstbeenderen zijn pijnlijk en genezen langzaam, waarbij bedrust en ontstekingsremmende medicatie de meest effectieve behandeling zijn. In gevallen van ernstige fracturen kan een operatie nodig zijn, samen met een monitoring van het hart via elektrocardiogrammen. Als de borstbeenbreuk de ademhaling verstoort, kan mechanische ventilatie door intubatie ook nodig zijn om de druk vanuit de longen op het borstbeen te verminderen. Meestal kunnen eenvoudige stappen met de tijd leiden tot een succesvol herstel.

Maak onmiddellijk een afspraak bij een arts als een borstbeenbreuk wordt vermoed.

Laat röntgenfoto's van de voorkant en zijkant van de borst en andere tests, zoals elektrocardiogrammen, maken na de beoordeling van de arts.

Neem ontstekingsremmende medicatie om de druk op het gebroken gebied van de borst te verminderen, samen met pijnstillende medicatie om de stress veroorzaakt door de pijn geassocieerd met de fractuur te verminderen.

Blijf minimaal twee weken geïmmobiliseerd en dien pijnstillende en ontstekingsremmende medicijnen toe zoals nodig of voorgeschreven door de arts.

Vul de genezing van borstbeenbreuk aan met smeerwortelkompressen die dagelijks op het borstbeen worden aangebracht terwijl u op bedrust ligt. Smeerwortel kruid wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en bevordert de groei van bindweefsel, botten en kraakbeen vanwege het hoge gehalte aan allantoïne.

Monitor verbeteringen en houd het borstbeengebied geïmmobiliseerd totdat ten minste 75 procent van het genezingsproces heeft plaatsgevonden.

Neem eventuele aanvullende behandelingen die door uw arts zijn geadviseerd voor ernstigere sternale fracturen. Bedrust en medicijnen zullen ook een onderdeel zijn van het genezingsproces van een gebroken borstbeen als een operatie of intubatie vereist is.

Tip

 • De meeste sternale fracturen vereisen geen operatie, maar een medische beoordeling is noodzakelijk vanwege extra complicaties die bij deze aandoening kunnen optreden.


Bekijk de video: Wat is een gekneusde rib en hoe kan dit het beste genezen? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Rawling

  Deze zin is)))) onvergelijkbaar

 2. Kaila

  Juist! Ik vind je idee leuk. Ik stel voor om het ter sprake te brengen voor algemene discussie.

 3. Warian

  de onvergelijkbare zin

 4. Rydder

  Alles over één en dus is het oneindig

 5. Philip

  Natuurlijk is hij geen mensSchrijf een bericht