Misc

Hoe de vloeistof van een middenoorinfectie op te drogen

Hoe de vloeistof van een middenoorinfectie op te drogen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Middenoorinfecties veroorzaken veel symptomen, waaronder een heldere vloeistof die uit het oor kan wegvloeien. Deze vloeistof bevat bacteriën. Middenoorinfecties komen veel voor in de kindertijd en komen zelden voor bij volwassenen. In zeldzame gevallen zijn chirurgische procedures nodig om de vloeistof af te tappen. Normaal kunnen ze gemakkelijk worden behandeld met conservatieve maatregelen.

Maak een afspraak met uw arts. Hij of zij kan uw kind onderzoeken en de noodzaak van behandeling bepalen. Artsen wachten meestal 72 uur voordat ze medicatie toedienen als uw kind over het algemeen gezond is en ouder is dan 6 maanden.

Geef uw kind antibiotica zoals voorgeschreven. Dit is een veel voorkomende behandeling voor oorinfecties die zich voordoen met vloeistof. Zorg ervoor dat uw kind de hele behandelingskuur afmaakt, zelfs als hij of zij zich na een paar dagen beter voelt. Als u dit niet doet, kan de kans op infectie toenemen. Amoxicilline is het meest voorgeschreven antibioticum voor middenoorinfecties, maar andere opties zijn beschikbaar als uw kind allergisch is.

Praat met uw arts over een operatie om de vloeistof af te tappen als uw kind terugkerende infecties ervaart die niet op antibiotica reageren of als dit zijn of haar gehoor beïnvloedt. De meest voorkomende procedure wordt een myringotomie genoemd, waarbij een kleine drainageslang door het trommelvlies wordt gestoken. De buis voert de vloeistof af en herstelt de normale druk tussen het middenoor en het buitenoor. Deze procedure biedt onmiddellijke verlichting. De buizen komen uiteindelijk vanzelf tevoorschijn als je kind groeit, en de afvoergaten gaan binnen een jaar dicht.

Tip

  • Volg alle instructies van uw arts met betrekking tot de oorbuizen. Uw kind moet speciale oordoppen gebruiken tijdens het zwemmen en baden. Uw arts kan u vertellen waar u ze kunt krijgen. Hij of zij kan je ook andere suggesties geven.

Tip

  • Het plaatsen van de oorbuizen garandeert niet dat uw kind nooit nog een oorontsteking krijgt. Als de infecties na 4 jaar aanhouden, kan uw arts aanbevelen de adenoïden van uw kind te laten verwijderen. Ze zijn verantwoordelijk voor het vangen van bacteriën en andere schadelijke organismen die het lichaam binnendringen, maar als ze vaak zelf worden geïnfecteerd, kunnen ze leiden tot problemen zoals oorinfecties.


Bekijk de video: 8 thuisremedies om water uit je oren te krijgen (Mei 2022).