Misc

Wat zijn de oorzaken van pijn in benen en knieën?

Wat zijn de oorzaken van pijn in benen en knieën?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Er is absoluut geen vergissing in been- en kniepijn, vooral wanneer we ze gebruiken, laten we eerlijk zijn, het grootste deel van de dag is. Lopen van trappen, lopen van trappen, lopen op harde oppervlakken, joggen of gewoon stilstaan, kan stress op benen en knieën veroorzaken. Het doen van dagelijkse activiteiten kan veel uitdagender zijn als het onderste deel van ons lichaam schreeuwt om te stoppen. Er zijn redenen voor de pijn en er zijn dingen die kunnen worden gedaan om het te stoppen.

Artritis

Artritis, een aandoening waarbij de gewrichten ontstoken raken, wordt vaak aangetroffen in de knieën en heupen. De symptomen van artritis zijn verstijving van de gewrichten, waardoor het moeilijk is om ze te gebruiken, samen met doffe tot ernstige pijnen die blijven hangen in en rond de gewrichten. Artritis komt meer voor bij ouderen, hoewel het niet ongewoon is om het bij mensen van alle leeftijden te vinden. Er zijn veel medicijnen beschikbaar om de symptomen van artritis te behandelen en te verlichten.

Diepe veneuze trombose

Deep Vein Thrombosis (DVT), is een aandoening waarbij de vlek stolt in de grote aderen van de benen. DVT's kunnen levensbedreigend zijn als ze naar de longen reizen en een longembolie veroorzaken. Hoewel is gemeld dat bijna de helft van de DVT-patiënten nooit pijn ervaart. Voor de andere helft wordt de pijn beschreven als een aanhoudende pijn en is het been zeer zacht aanvoelend, vooral in het kuitgebied. Het been zal ook blauw of paars worden in de circulatie die van het stolsel is afgesneden. DVT's kunnen zich in een langzame periode vormen, waardoor de patiënt de tijd krijgt om het op te lossen. Veel DVT's vormen zich echter snel, helemaal zonder waarschuwingssignalen. DVT's hoeven niet levensbedreigend te zijn als ze op tijd worden betrapt. Ga voor meer informatie over DVT naar www.vdf.org/diseaseinfo/dvt/index.php.

Diabetische zenuwpijn

Diabetes kan ernstige schade aan de zenuwen veroorzaken, vooral in de benen en rond de knieën. De symptomen worden beschreven als een scherpe schietpijn met een branderig gevoel, samen met tintelingen en gevoelloosheid. Er zijn medicijnen beschikbaar om diabetische zenuwpijn te behandelen, dus neem contact op met uw arts als u denkt dat u aan deze aandoening lijdt. Raadpleeg de onderstaande referentie voor meer informatie over beschikbare behandelingen.

Scheenspalken

Scheenbeentjes zijn ontstekingen in de spieren rond de schenen van de benen. Scheenbeentjes komen vaker voor bij mensen die rennen, wandelen, tennissen of lange afstanden fietsen. Een scheenbeenspalk is een ernstige pijn die aan de voorkant van het been direct onder de knie verschijnt. De pijn kan zo ernstig zijn dat het klopt, waardoor het hele been pijn doet. Volgens de Mayo Clinic hoeven shin-splints geen continu probleem te zijn. Ze kunnen met de juiste hoeveelheid rust worden behandeld. Raadpleeg de onderstaande verwijzing om meer te lezen over scheenbeenspieren.

Verstuiking

Het is gebruikelijk om een ​​knie of enkel te verstuiken, vooral voor sporters. Een verstuiking is een verwonding van een ligament als gevolg van stress die op het ligament wordt gelegd, meestal veroorzaakt door een onbekende beweging of draaiing. Een verstuiking is een onmiddellijke scherpe schietpijn die niet op te merken is. De pijn kan in het been blijven hangen, maar is het ergst in en rond het geblesseerde gebied. Als de verstuiking vaak ernstig is, is een operatie vereist om het ligament te repareren, maar voor mildere stammen is tijd en rust alles wat nodig is.

Tendinitis

Pezen verbinden het weefsel met de spier en zijn te vinden in het hele lichaam. De pezen in het been en de knieën lopen meer risico op blessures, omdat het been en de knieën dagelijks en krachtig worden gebruikt. Wanneer de pezen worden getrokken of gescheurd, kan dit ernstige pijn veroorzaken die in het hele been en de knie kan blijven hangen als deze ernstig genoeg is. Peesontsteking gaat gepaard met zwelling en gevoeligheid van het gewonde gebied. Voor gescheurde pezen kan een operatie nodig zijn als de scheur ernstig genoeg is. Maar voor getrokken en gestresste pezen zijn meestal tijd en rust alles wat nodig is voor een goede genezing.