Misc

Hoe ontstekingen in het lichaam te verminderen met voedsel en lichaamsbeweging

Hoe ontstekingen in het lichaam te verminderen met voedsel en lichaamsbeweging


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het eten van de juiste voeding en regelmatig sporten is goed voor je gezondheid. Maar het doet meer dan alleen helpen uw cholesterol en het aantal op uw schaal te verlagen. Gezond eten en regelmatige lichaamsbeweging helpen ook ziekten zoals Alzheimer en kanker af te weren door ontstekingen te verminderen. Praat met uw arts over hoe voeding en lichaamsbeweging chronische ontstekingen en uw algehele gezondheid verbeteren.

Fruit en groenten

Om ontstekingen in je lichaam te verminderen, moet je fruit en groenten de focus van je maaltijden geven en de helft van je bord vullen. De antioxidanten en polyfenolen in fruit en groenten helpen je lichaam ontstekingen te bestrijden, volgens Harvard Health Publications. Groenten en fruit, vooral rijk aan ontstekingsremmende voedingsstoffen, zijn bosbessen, aardbeien, appels, kersen, boerenkool, spruitjes, spinazie, tomaten en snijbiet.

Dikke vis

Vette vis, zoals zalm, makreel, sardines en tonijn, is rijk aan omega-3-vetzuren, essentiële vetzuren die helpen ontstekingen te verminderen. Probeer tweemaal per week 3,5 gram vette vis te eten om meer ontstekingsremmende omega-3 vetzuren te krijgen. Vis is niet de enige bron van ontstekingsremmend vet; je kunt je omega-3 ook krijgen van walnoten, lijnzaad en lijnzaadolie, pompoenpitten, sojabonen en sojaolie.

Gezonde vetten, kruiden en specerijen

Voedingsmiddelen die smaak aan uw voedsel toevoegen, zoals olijfolie, kruiden en specerijen, helpen ook om ontstekingen te verminderen. Net als fruit, groenten en vis, bevatten gezonde oliën en andere vetten verbindingen zoals fenolen die uw lichaam helpen ontstekingen te bestrijden. Andere keuzes voor gezond vet in uw ontstekingsremmende voeding zijn noten zoals amandelen, zaden en avocado's. Kruiden en specerijen, zoals gember, knoflook, oregano en kurkuma, zijn rijk aan ontstekingsremmende antioxidanten.

Trainingscomponent

Een studie gepubliceerd in 2012 in Current Pharmaceutical Design wees uit dat regelmatige lichaamsbeweging ontstekingsmarkers voor hartaandoeningen vermindert. De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan dat volwassenen elke week twee uur en 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging krijgen. Dat is vijf minuten per week een fietstocht van 30 minuten of een stevige wandeling. Aanbevolen wordt een krachttraining uit te voeren die al uw grote spiergroepen twee keer per week traint. Voorbeelden hiervan zijn situps, squats en pushups.


Bekijk de video: Huisarts geeft informatie over het hebben van Jicht (Mei 2022).