Misc

Hoe beïnvloedt vettig voedsel de gezondheid?

Hoe beïnvloedt vettig voedsel de gezondheid?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Gebakken kip, patat, vette pizza's, hamburgers en andere voedingsmiddelen die met olie druipen, moeten met mate worden geconsumeerd om te voorkomen dat u uw risico op ziekte en ongezonde gewichtstoename verhoogt. Stomen, bakken of braden, braden en grillen zijn gezondere, minder vettige opties voor het bereiden van maaltijden. De gezondheidseffecten van vettig voedsel zijn niet alleen afhankelijk van hoe vettig het is, maar ook van of u verzadigde of onverzadigde olie gebruikt.

Verhoogd risico op obesitas

Voedsel dat in olie wordt gebakken, vaak vet genoemd wanneer het op het voedsel verschijnt, bevat meer calorieën vanwege het hoge calorische gehalte van olie. Bijvoorbeeld, 100 gram gebakken kip heeft ongeveer 60 meer calorieën dan 100 gram geroosterde kip. De "vettigheid" van voedsel hangt af van de manier waarop u het kookt en hoeveel olie u gebruikt. Het gebruik van slechts een beetje olie in een pan om voedsel te bakken maakt het voedsel een beetje vettig, ondiep frituren maakt het vetter en frituren maakt het vooral vet en hoog in calorieën. Als je meer calorieën eet dan je per dag verbrandt, slaat je lichaam de extra energie op. Doorgaan met dit patroon in de loop van de tijd veroorzaakt gewichtstoename, wat kan leiden tot overgewicht of obesitas.

Verminderde opname van voedingsstoffen

Een studie gepubliceerd in het "Journal of Zhejiang University" in 2011 wees uit dat roerbakken bamboescheuten in olie hun vetgehalte met meer dan 500 procent verhoogden. Ondertussen verlaagde het hun eiwit- en aminozuurgehalte. Een andere studie gepubliceerd in hetzelfde tijdschrift in 2009 wees uit dat in vergelijking met alle andere kookmethoden, roerbakken met olie aanzienlijke verliezen aan vitamine C en chlorofyl in broccoli veroorzaakte. Omdat frituren voedsel hun niveaus van micronutriënten verlaagt, kan het eten van te veel gefrituurd voedsel mogelijk een tekort aan voedingsstoffen veroorzaken.

Hogere triglyceriden- en cholesterolwaarden

Voedsel kan worden gebakken in een verzadigd of onverzadigd vet. Verzadigde vetten, die bij kamertemperatuur vast of semi-vast zijn, zijn onder andere bakvet, stokmargarine, reuzel, kokosolie, palmolie en palmpitolie. Onverzadigde vetten zijn vloeibaar bij kamertemperatuur, inclusief plantaardige oliën en zachte margarine. Als u uw voedsel bakt, is het gezonder om dit in een onverzadigd vet te doen. Verzadigde vetten verhogen je cholesterolgehalte, terwijl onverzadigde vetten het cholesterolgehalte kunnen verbeteren. De American Heart Association beveelt aan om uw inname van verzadigde vetten te beperken tot niet meer dan 6 procent van uw totale dagelijkse calorie-inname om een ​​gezond cholesterolgehalte te behouden. In een dieet met 2000 calorieën is dit ongeveer 12 gram verzadigd vet.

Verhoogde risico's van hartaanval en beroerte

Omdat zwaar consumerend vettig voedsel dat in verzadigd vet werd gekookt het cholesterolgehalte verhoogt, is uw risico op zowel hartaandoeningen als beroertes verhoogd. Te veel verzadigd vet veroorzaakt in de loop van de tijd plaque in uw bloedvaten, waardoor de bloedstroom wordt geblokkeerd en u een groot risico loopt op een hartaanval en beroerte.