Misc

Balsamico Azijn voordelen voor de gezondheid

Balsamico Azijn voordelen voor de gezondheid


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Aceto balsamico tradizionale, beter bekend als balsamico-azijn, is meer dan duizend jaar geleden ontstaan ​​in Emilia-Romagna, een regio in Noord-Italië. Authentieke balsamico-azijn vereist een langdurig verouderingsproces. Het kostbare drankje was niet beschikbaar voor de massamarkt tot de jaren 1980, toen makers een snellere methode ontwikkelden om het te produceren. Ooit was het een dure culinaire traktatie, maar nu is het een betaalbare kruiderij die in de meeste supermarkten wordt verkocht.

Net als andere azijn is de balsamico-variëteit niet alleen lekker, maar biedt het ook veel gezondheids- en medicinale voordelen.

Geschiedenis van azijn

Er zijn aanwijzingen dat de Babyloniërs de eerste waren die azijn van fruit maakten in 5000 v.Chr. Oude beschavingen in China en Egypte gebruikten azijn als conserveermiddel en als smaakstof. Grieken gebruikten ciderazijn om aandoeningen aan de luchtwegen te behandelen. De Bijbel vermeldt het gebruik ervan als een medicinaal tonicum. Door de eeuwen heen hebben andere culturen azijn gewaardeerd om zijn samentrekkende en desinfecterende eigenschappen. Tegenwoordig wordt azijn veel gebruikt in de keuken als conserveermiddel en als smaakmaker. Veel mensen gebruiken azijn nog steeds als een natuurlijk schoonmaakmiddel, schoonheidshulpmiddel en een gezondheidsverbeteraar.

Het proces van het maken van balsamicoazijn

Rijke, bruine balsamico-azijn is afkomstig van druiven die laat in het seizoen worden geoogst. Na het pletten van de druiven, wordt het sap, of "must", langzaam boven een open vuur gestoofd. Het kookproces verdampt het meeste water uit het sap, waardoor een dikke, zoete siroop achterblijft die in een vat of vat wordt gegoten. Gisten in de lucht die ventilatieopeningen in de containers binnenkomen, beginnen het natuurlijke gistingsproces, dat suiker omzet in alcohol. Bacteriën die op de alcohol inwerken, veranderen het in azijnzuur. De vloeistof wordt in kleinere houten bakjes gegoten waar het minimaal 12 jaar rijpt om balsamicoazijn te worden.

Nutritional Voordelen van Balsamico Azijn

Balsamico-azijn behoudt veel van de voedingsvoordelen van de druiven waarvan het is gemaakt. Balsamico is rijk aan mineralen en bevat 7 procent van de aanbevolen dagelijkse behoefte aan calcium, 10 procent ijzer, 8 procent magnesium, 5 procent fosfor, 8 procent kalium en 17 procent mangaan. Balsamico-azijn is ook goed voor het hart en de bloedsomloop - het bevat weinig natrium, bevat weinig verzadigd vet en heeft geen cholesterol. Balsamico-azijn bevat polyfenolen, bekende antikankermiddelen.

Andere gezondheidsvoordelen van azijn

Azijn is een natuurlijk ontsmettingsmiddel. Het is een van de weinige middelen die giftige schimmel zal doden. Azijn doodt ook bacteriën en andere ziektekiemen; het helpt om de natuurlijke 'ph' of zuurgraad van het menselijk lichaam te herstellen. Azijn is gebruikt om spijsverteringsproblemen te behandelen en acne te verminderen. Azijn wordt vaak gebruikt als een vaginale douche en een herstellend haarproduct.

Overwegingen

Balsamico-azijn is een smaakvolle en gezonde aanvulling op salades en groenten. De meerderheid van de 224 calorieën in een typische portie balsamico-azijn is afkomstig van suikers. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het plannen van maaltijden voor diabetici.


Bekijk de video: VEGAN SOORT VAN EETDAGBOEK #17 + Q&A. WAT MIS JE ALS VEGANIST? (Mei 2022).