Misc

Collagene Colitis Dieet

Collagene Colitis Dieet


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Collagene colitis is een aandoening van de dikke darm met chronische diarree. Deze aandoening wordt veroorzaakt doordat de dikke darm ontstoken raakt door de aanwezigheid van bacteriën. Hoewel deze aandoening niet dodelijk is en meestal wordt genezen door medicatie of veranderingen in levensstijl, zijn er nog steeds wat voedingsmiddelen te vermijden terwijl u deze aandoening heeft die de uitroeiing van de ziekte zal vergemakkelijken.

Dik

Verminder vet in uw dieet. Van vettig voedsel is al lang bekend dat het slecht is voor de spijsvertering. Vetten in de voeding breken niet gemakkelijk af in de maag en kunnen leiden tot onverteerde porties voedsel. Om de dikke darm zo snel mogelijk te laten genezen, moet deze volledig werken. Omdat vetten niet goed verteren, kan dit leiden tot een verdere ontsteking van de dikke darm waardoor de colitis moeilijk op te ruimen is.

Cafeïne

Een andere belangrijke factor in de strijd tegen je colitis is cafeïne en lactose. Cafeïne is een diureticum dat ervoor zorgt dat water uw lichaam sneller verlaat, waardoor u vatbaar bent voor uitdroging. Als je uitgedroogd bent, kan je lichaam niet helpen zichzelf te genezen. Cafeïne stimuleert ook uw maagdarmkanaal tot overactiviteit, wat een laxerend effect heeft dat de aanwezigheid van ontlasting in de dikke darm verhoogt en het verder irriteert. Het is ook zeer zuur, wat de maag kan irriteren en een overvloed aan maagzuur kan produceren.

Andere etenswaren

Vermijd gekruid voedsel, omdat ze de maag kunnen irriteren en verdere schade aan een reeds geïrriteerde dikke darm kunnen veroorzaken. Probeer ook weg te blijven van alcohol; het is ook een diureticum en werkt om uw maagdarmkanaal te onderdrukken. Dit vertraagt ​​het natuurlijke metabolisme dat nodig is voor een goede darmgezondheid. Verminder voedsel dat bijdraagt ​​aan diarree en gas, zoals groene bladgroenten en rauw fruit, om te voorkomen dat het reeds beschadigde gebied verder wordt belast.

Artsen raden aan om geen producten te gebruiken die lactose bevatten, de suiker die in melk en zuivelproducten zit. Als u al lactose-intolerant bent, kan de aanwezigheid van lactose het genezingsproces van de colitis negatief beïnvloeden en kan de colitis de intolerantie zelfs verergeren. Als u geen bestaande lactose-intolerantie heeft, kan colitis er een veroorzaken als er lactose aanwezig is in een beschadigde dikke darm.


Bekijk de video: Colitis ulcerosa: Zwei-Phasen-Diät statt Tabletten. NDR (Mei 2022).