Misc

Over waterblaren

Over waterblaren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een waterblaar is een bobbel die zich op de huid van een persoon vormt en zich vervolgens vult met een heldere, waterige substantie. Waterblaren ontstaan ​​meestal door wrijving, zoals van slecht passende schoenen of van herhaaldelijk gebruik van een object zoals een hark of een tennisracket. Waterblaren kunnen gemakkelijk worden behandeld, maar het is altijd verstandig om ervoor te zorgen dat u begrijpt wat de oorzaak is, omdat ze soms symptomen kunnen zijn van een ernstiger probleem zoals waterpokken of een allergische reactie.

Functie

Een waterblaar is eigenlijk een zak vloeistof die serum wordt genoemd. Serum is dat deel van het bloed dat achterblijft na rode bloedcellen en de middelen die stolling veroorzaken worden verwijderd. Een waterblaar zal optreden wanneer de buitenste laag van de huid van een persoon beschadigd raakt. De vloeistof verzamelt zich onder de beschadigde huidlaag om het onderliggende weefsel te beschermen en het een kans te geven om te genezen.

Gevolgen

Wrijving is de belangrijkste boosdoener als het gaat om de vorming van waterblaren. Ze komen het meest voor op handen en voeten en kunnen worden veroorzaakt door nieuwe schoenen of strakke schoenen te dragen die constant tegen de hielen of tenen wrijven. Waterblaren op de handen komen meestal aan de bovenkant van de palm naar boven en activiteiten zoals een honkbalknuppel slingeren, scheppen, tennissen of harken - waarbij de hand in contact staat met een voorwerp dat wrijving en wrijving veroorzaakt - zullen blaren neerslaan . Blaren verschijnen sneller op een vochtige huid en wanneer de omstandigheden warm en vochtig zijn.

Soorten

Er zijn andere oorzaken van waterblaren. Ze kunnen het gevolg zijn van zonnebrand of een verbranding door chemicaliën, hitte of elektriciteit. De beten van bepaalde spinnen kunnen een waterblaar veroorzaken. Bepaalde aandoeningen zoals waterpokken, herpes en gordelroos hebben waterblaren als symptoom en worden veroorzaakt door een virus. Insecten zoals schurft en bedwantsen kunnen je een waterblaar geven met hun beet. Een allergische reactie, zoals die die optreden na het aanraken van gifsumak of sumak, kan u een waterblaar geven, evenals bijwerkingen op sommige medicijnen.

Overwegingen

Kleinere waterblaren kunnen worden behandeld door ze te bedekken met een pleister. Grotere en pijnlijkere waterblaren hebben meer aandacht nodig. Ze mogen nooit worden doorboord, tenzij ze u daadwerkelijk verhinderen te lopen of uw handen te gebruiken, omdat de vloeistof die ze vult uiteindelijk opnieuw in de huid wordt opgenomen. Als u een blister moet aftappen, was dan uw handen zorgvuldig en grondig met gewone zeep en water en dien jodium of ontsmettingsalcohol toe aan de waterblister. Gebruik een naald om de blister langs de randen te prikken en de vloeistof eruit te laten lopen. Verwijder de huid niet, dit maakt u vatbaar voor infecties. Bedek het gebied met een antibiotische zalf en bescherm het met een verband of gaasje van gaas. Neem contact op met uw arts als u tekenen van infectie ziet, zoals roodheid of pus.

Preventie / Solution

Die waterblaren die worden veroorzaakt door herhaald wrijven, kunnen worden beschermd door handschoenen te dragen voor bescherming van de handen en goed passend schoeisel. Honkbalspelers dragen bijvoorbeeld slaghandschoenen om hun handen te beschermen, en hardlopers zorgen ervoor dat hun schoenen correct passen en dat ze goede atletische sokken hebben om extra demping te bieden waar blaren kunnen optreden. Waterblaren van brandwonden, allergische reacties of ziekten zoals waterpokken kunnen jeuken en vereisen medische aandacht, waarbij artsen vaak zalven voorschrijven om de symptomen te verlichten totdat de blaren genezen.


Bekijk de video: Blaar doorprikken (Mei 2022).