Misc

Herstel voor voetchirurgie om kalkaanslag te verwijderen

Herstel voor voetchirurgie om kalkaanslag te verwijderen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Voeten kunnen last hebben van verschillende aandoeningen. De vorming van calciumafzettingen op verschillende delen van de voeten naarmate mensen ouder worden, is een aandoening die vaak wordt gezien door podologen. Vaak zullen deze calciumafzettingen zich ontwikkelen tot een punt waarop een voetoperatie noodzakelijk is. Herstel is over het algemeen van korte duur en niet moeilijk, hoewel het de normale activiteiten een tijdje verstoort.

Over botsporen

Bot sporen zijn calciumafzettingen die worden gevormd als gevolg van chronische ontsteking op delen van de voet die continu wrijven of druk ervaren. Bot sporen kunnen optreden op de hiel of een van de tenen, maar meestal gaat het om de vijfde teen, aan de zijkant of aan de basis. Calciumafzettingen kunnen ook langs de bovenste voetboog groeien.

Wat veroorzaakt calciumafzettingen op voeten

Deze calciumafzettingen vormen zich als reactie van het afweermechanisme van het lichaam. Wanneer een deel van het bot onderhevig is aan constante druk, wrijving of andere stress, reageert het door zichzelf te proberen te repareren en gedurende een bepaalde periode meer bot te bouwen. Dit kan worden veroorzaakt door eenvoudig ouder worden of overmatig gebruik. Als kraakbeen dat over het bot glijdt, over dit gebied van overgroei slijt, kan het ontsteking, zwelling en pijn veroorzaken.

Chirurgie voor calciumdeposito's

Podologen voeren over het algemeen poliklinische operaties uit op poliklinische basis. De chirurg verwijdert de botspoor op de tenen door een kleine incisie in het getroffen gebied te maken en de benige uitgroei te vijlen met een vijl of powerbit. Vervolgens plaatst de chirurg een kleine steek of twee om de wond te sluiten. Voor hielspoor kan de chirurg de plantaire fascia, de spier die van hiel tot teen loopt aan de onderkant van de voet, gedeeltelijk snijden om toegang te krijgen tot het hielbot om de afzetting te bereiken die de problemen veroorzaakt. De podoloog verbindt vervolgens het gebied en zet een speciale schoen of laars op de voet om het te beschermen tegen letsel terwijl het geneest. Podologen instrueren vervolgens patiënten om thuis het verband te verwisselen. Steken moeten minimaal 7 tot 10 dagen op hun plaats blijven.

Het herstelproces

De meeste patiënten worden aangemoedigd om snel na hun voetoperatie op te staan, hoewel de activiteiten ernstig beperkt kunnen zijn. Uw chirurg zal geschikte pijnstillers voorschrijven. Door van de voet af te blijven en deze te verhogen, wordt zwelling verminderd. Uw chirurg kan u adviseren om zware oefeningen of langdurig staan ​​gedurende zes tot acht weken te vermijden. Chirurgen hebben hun eigen individuele instructies voor de herstelperiode.

Terugkeren naar normale activiteiten

De meeste mensen kunnen binnen een week weer aan het werk gaan, als zware lichamelijke activiteit of speciale werkschoenen niet nodig zijn. De rijvaardigheid kan tijdens het genezingsproces beperkt zijn en het is mogelijk dat u uw werkgevers moet raadplegen over meer zittend werk totdat u volledig genezen bent. Uw chirurg kan u adviseren over een volledige normale activiteit.


Bekijk de video: Schouderklachten, kalkafzetting? Geen spuiten, geen shockwave! (Mei 2022).