Misc

Allergieën bij mensen met Pomeranians

Allergieën bij mensen met Pomeranians


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Pommeren-eigenaren vinden het vaak onmogelijk om weerstand te bieden aan knuffelen met hun hond, en Pommeren willen te allen tijde dicht bij hun eigenaren zijn. Deze nabijheid kan geweldig zijn, maar voor mensen met allergieën kan het contact ook ellendig zijn. Volgens de Astma and Allergy Foundation of America kan naar schatting 10 procent van de bevolking allergisch zijn voor dieren. De meeste Pommeren-eigenaren zouden nooit overwegen afscheid te nemen van hun honden, maar gelukkig zijn er manieren om allergieën voor hen te behandelen.

Oorzaken

Hoewel veel mensen aannemen dat het haar van de hond een allergische reactie veroorzaakt, is het eigenlijk het speeksel. Een eiwit wordt uitgescheiden in het speeksel en de urine van de hond. Wanneer de hond zijn vacht likt, wordt het eiwit afgezet en vervolgens in de lucht verspreid terwijl de hond zich verplaatst. Een likje van je Pomeranian kan uitslag veroorzaken, vaak gepaard met een intense jeuk.

Symptomen

Niezen, congestie, loopneus, piepende ademhaling, kortademigheid en huiduitslag zijn allemaal tekenen dat u allergisch kunt zijn voor uw Pomeranian. Vaak zullen je ogen rood worden en zwellen. Soms kan een persoon met allergieën voor zijn hond jaren last hebben van herhaalde verkoudheid, keelpijn en griepachtige symptomen voordat hij zich realiseert dat zijn hond de oorzaak is.

Diagnose

Een voorlopige diagnose voor hondenallergieën wordt gemaakt door observatie van allergische symptomen. Een allergoloog kan een eenvoudige huidtest uitvoeren om de allergie te bevestigen. Een injectienaald met huidschilfers van honden wordt gebruikt om het oppervlak van de huid te prikken. Als een allergie aanwezig is, zal de huid tekenen van zwelling en roodheid vertonen. Er is ook een bloedtest die de aanwezigheid van allergische antilichamen kan bevestigen.

Oplossingen

Wekelijks je Pomeranian wassen, helpt het speeksel en dode huidcellen die allergische reacties veroorzaken te elimineren. Poets je hond buiten waar mogelijk. Houd uw hond uit uw slaapkamer. Gebruik HEPA-filters in uw centrale verwarmings- en airconditioningsysteem. Een stofzuiger speciaal gemaakt voor dierenhaar - met krachtige zuigkracht en speciale opzetstukken die het haar van tapijtvezels tillen - zal helpen. Velen hebben ook HEPA-filters. Verwijder vloerbedekking en installeer hardhout of tegels indien mogelijk. Lederen meubels zijn het beste bij het leven met allergieën voor uw Pommeren. Hondenhaar veegt gemakkelijk weg met een vochtige doek.

Medicijnen

Er zijn vrij verkrijgbare medicijnen beschikbaar die de symptomen met hondenallergieën kunnen verlichten. Antihistaminica zijn meestal effectief bij het stoppen van congestie en huiduitslag. Neussprays, decongestiva en oogdruppels kunnen nuttig zijn. Steroïden kunnen worden voorgeschreven door uw arts. In meer ernstige gevallen kan uw arts een reeks allergie-injecties voorschrijven die uw systeem ongevoelig maken voor allergenen bij honden.