Info

Hoe werkt een fiets gebouwd voor twee?

Hoe werkt een fiets gebouwd voor twee?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een tandemfiets, of een fiets gebouwd voor twee, beschikt over twee stoelen, twee sets pedalen en twee sets stuur zodat twee fietsers tegelijkertijd kunnen rijden. Hoewel ze vaak als grillig worden beschouwd, zijn deze fietsen moeilijk te rijden als de twee fietsers niet samenwerken. Als je eenmaal leert hoe je op een tandemfiets moet rijden, ontdek je misschien dat rijden een aantal onverwachte voordelen met zich meebrengt.

De kapitein

De bestuurder in de voorste positie op een tandemfiets staat bekend als de kapitein, hoewel hij soms de stuurman of piloot wordt genoemd. De kapitein moet de sterkere en meer ervaren rijder van de twee zijn, aangezien hij verantwoordelijk is voor sturen, remmen, schakelen en de fiets in balans houden. Tijdens het rijden bepaalt de kapitein waar de fiets naartoe gaat en let op mogelijke gevaren die tot ongevallen kunnen leiden.

De stoker

De rijder in de achterste positie staat bekend als de stoker en wordt soms de navigator of admiraal genoemd. De stoker hoeft niet te sturen, maar verwacht ten minste evenveel vermogen voor de fiets te produceren als de kapitein. Naast het trappen kan de stoker ook verantwoordelijk zijn voor het bijhouden van een kaart of GPS als de renners een route volgen. In sommige gevallen kan de stoker ook foto's maken of andere taken uitvoeren die de kapitein niet kan omdat zijn handen bezig zijn met het besturen van de fiets.

Samenspel

Om met succes een fiets te bouwen die voor twee is gebouwd, moeten de kapitein en de stoker samenwerken om de fiets in beweging te houden en ongevallen te voorkomen. De kapitein is verantwoordelijk voor de communicatie met de stoker, roept wanneer te beginnen met trappen, wanneer te stoppen met trappen, wanneer gevaren of stoten aanwezig zijn op de weg, wanneer hij op het punt staat te schakelen of remmen en alle andere informatie die de stoker moet weten . De stoker is verantwoordelijk voor het luisteren naar en volgen van de instructies van de kapitein zonder aarzeling en dient ook als de drijvende kracht achter de beweging van de fiets. Als een van beide rijders zijn verantwoordelijkheden niet nakomt, kan de fiets kantelen, snelheid verliezen of op andere wijze problemen tegenkomen.

Fietsen

Op een tandemfiets stappen en erop rijden is iets anders dan op een fiets met één zitje. De kapitein moet eerst in de fiets stappen en zijn been over het voorste stuur zwaaien om de fiets te spreiden in plaats van hem op dezelfde manier te monteren als een standaardfiets. Nadat de kapitein de fiets heeft gemonteerd, houdt hij de fiets stil terwijl de stoker instapt. De stokerbackpedalen om de pedalen in een gemakkelijke positie te brengen voor de kapitein. Wanneer de kapitein het woord geeft, begint de stoker te trappen; dit geeft de fiets een eerste duw zodat de kapitein zijn voeten van de grond kan nemen en ook kan beginnen met trappen.

Fysieke voordelen

Tandem fietsen biedt veel van dezelfde fysieke voordelen als het rijden op een standaardfiets en, afhankelijk van uw positie, kan u zelfs helpen meer calorieën te verbranden dan standaard fietsen. Afhankelijk van je gewicht en snelheid kun je tot 303 calorieën of meer verbranden voor elke 30 minuten dat je fietst. In tegenstelling tot sommige andere vormen van teamgebaseerde oefeningen ervaart u geen prestatievermindering op een tandemfiets als de ene rijder meer ervaring heeft dan de andere. Afhankelijk van hoe hard je rijdt, kan de stoker meer calorieën verbranden dan de kapitein omdat stokers vaak harder trappen om extra vaart te geven terwijl de kapitein stuurt. Een studie gepubliceerd in 2009 door artsen van de Cleveland Clinic ontdekte ook dat het rijden op een tandemfiets de motorcoördinatie en bovenlichaamsterkte kan verbeteren voor patiënten met de ziekte van Parkinson, waarbij degenen die op tandemfietsen reden een 35 procent hogere motorfunctie hadden over degenen die solo fietsen reden.

Een tandemfiets selecteren

Overweeg bij het kiezen van een tandemfiets niet alleen wat belangrijk is voor u, maar ook voor uw rijpartner. Als de twee renners verschillende standen hebben, moet de grootste van de twee indien mogelijk als kapitein dienen. Ongeacht welke rijder als kapitein dient, de fiets moet echter met de bouw van de kapitein worden uitgerust. Hoewel het werk van de stoker belangrijk is, kan hij trappen op een fiets die als te groot of te klein kan worden beschouwd als hij alleen reed, maar de kapitein kan problemen ondervinden met het besturen van de fiets als deze niet goed past. Een hogere stuurpositie wordt aanbevolen omdat dit vermoeidheid van het bovenlichaam vermindert, hoewel een lagere positie nuttig kan zijn als u in een race rijdt of anderszins uw snelheid tijdens het rijden wilt maximaliseren.