Info

De beste biceps stretch


Goed gedefinieerde biceps-spieren symboliseren een sterk, strak en fit lichaam. Terwijl krachttraining de biceps groter kan maken, vergroten rekoefeningen de flexibiliteit en verminderen de kans op blessures. De biceps brachii bevindt zich in je bovenarm en is de spier die knalt tijdens armworstelen of halterliften. Andere biceps spieren omvatten de brachialis, gelegen aan de buitenkant van de elleboog, en de pronator teres die zich uitstrekt van de binnenkant van de elleboog, over en halverwege de binnenkant van je onderarm. De beste stukken isoleren deze spieren.

Zittende Biceps Stretch

De zittende gebogen knie-biceps stretch isoleert de biceps spieren voor een effectieve stretch. Ga op de vloer zitten met je knieën gebogen en je voeten plat op de vloer. Plaats uw handpalmen op de grond achter u met uw vingers van u af gericht. Met je hoofd in een recht vlak met je lichaam, strek je je biceps spieren door je billen langzaam dichter bij je voeten te brengen. Houd de stretch 15 tot 30 seconden vast. Keer terug naar de startpositie. Doe twee tot vier herhalingen. Om deze oefening te variëren, maakt u langzame bewegingen heen en weer in plaats van de stretch vast te houden. Doe een of twee sets van vijf tot 10 herhalingen.

Staande Biceps Stretch

Ga rechtop staan ​​en breng uw handen samen achter uw rug en verweven uw vingers. Houd je vingers met elkaar verstrengeld terwijl je je gevouwen handen opent, handpalmen naar buiten gericht. Til uw handen omhoog om uw biceps-spieren te strekken. Plaats uw handen voor variatie op een aanrecht of ander hoog oppervlak. Buig langzaam je knieën om je lichaam te verlagen en je biceps te strekken. Houd elk van deze stukken gedurende 15 seconden vast. Herhaal twee tot vier keer.

Wall Biceps Stretch

Ga ongeveer 1 voet van een muur staan, met uw rug naar de muur. Leun naar voren en strek je armen achter je uit. Plaats uw handpalmen op de muur met uw vingers naar boven gericht. Buig je knieën langzaam in een squat. Voel de rek in uw biceps en stop voordat u pijn voelt. Houd de stretch 20 seconden vast. Doe twee tot vier herhalingen.

Overwegingen

Als u een verwonding of een ongewone aandoening heeft, raadpleeg dan een arts of fysioloog voordat u aan een nieuwe oefening begint. Stuiter niet op uw lichaam terwijl u rekoefeningen doet en rek niet totdat u pijn voelt. Doe waar mogelijk bicepsmassage aan het einde van een stretchroutine. Ga op de vloer liggen met een bovenarm op een schuimroller. Breng jezelf in evenwicht met je andere arm voor je lichaam. Rol je arm op het schuim heen en weer. Herhaal dit aan de andere kant.