Misc

Hoe zorg je voor tandkronen

Hoe zorg je voor tandkronen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tandkronen zijn gemaakt van keramiek, porselein en goud en bieden uitgebreide dekking voor een beschadigde tand. Kronen bieden de beste algehele veiligheid voor een tand die gevoelig is voor breken of barsten. Afhankelijk van het type, tijdelijk of permanent, kan een tandkroon met de juiste zorg een paar jaar tot een leven lang meegaan.

Oefen goede mondhygiëne

Poets de tanden twee keer per dag met een zachte tandenborstel met behulp van een tandpasta gemaakt voor gevoelige tanden om te voorkomen dat de tandvleesrand wordt aangetast, omdat deze mogelijk een tandkroon heeft.

Flos dagelijks. Gebruik een flosdraad voor gevoelige tanden. Flos drie keer per dag om voedselophopingen rond de kruin te verwijderen. Flos de tandkroon door de floss aan één kant van de tand te plaatsen en langs de tandvleesrand te trekken. Schuif de floss niet heen en weer langs de tandvleesrand, omdat deze actie de kroon kan losmaken en een onverwachte trip naar de tandarts kan veroorzaken.

Gorgelen met een antiseptische spoel eenmaal per dag. Voedsel dat tussen de tanden wordt gevangen, vooral rond de tandkroon, kan naar binnen sijpelen, wat kan leiden tot tandbederf. Het gebruik van een mondspoeling elimineert orale kiemen en maakt het voedsel los dat in de tandvleesrand zit. Merk op dat een mondwater dat alcohol bevat kan verbranden maar tandheelkundig werk niet zal beschadigen.

Tandkroongevoeligheid

Vermijd plakkerig voedsel zoals karamel, jelly beans en kauwgom. Een tandkroon wordt op de tand geplaatst met een laag oraal cement. Het kauwen van plakkerig voedsel kan de tandkroon losmaken van het cement.

Pas op voor voedsel dat te heet of te koud is. Een tandkroon kan de gevoeligheid van de tanden vergroten en kan extreme pijn veroorzaken als de tand wordt blootgesteld aan extreme temperaturen. Vermijd koud voedsel zoals ijs, en let op hoe warm een ​​voedsel is voordat het wordt gekauwd.

Kauw niet op hard voedsel. Voedingsmiddelen zoals hard candy, rauwe groenten, chips en noten worden niet aanbevolen voor een persoon met een kroon. Het kauwen van hard voedsel kan breken en de kroon ontwrichten.

Kauw voedsel, indien mogelijk, aan de andere kant van de mond van de locatie van de kroon. Dit beschermt de kroon tegen overmatige schade en vermindert de kans op tandvleesirritatie.

Tip

  • Gorgelen met een alcoholvrij mondwater als u onlangs een kroon heeft gekregen. Omdat het tandvlees en de tanden al ontstoken zijn door de tandkroonprocedure, kan de alcohol in het mondwater verdere irritatie veroorzaken.

Tip

  • Neem onmiddellijk contact op met uw tandarts als uw kroon eraf valt, beschadigd raakt of los aanvoelt. De kroon moet worden vervangen of gerepareerd om de gezondheid van uw tand te waarborgen.


Bekijk de video: Jongeren laten gebit beschadigen voor perfecte Hollywood smile (Mei 2022).