Misc

Wat zijn de kenmerken van koolhydraten?

Wat zijn de kenmerken van koolhydraten?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Koolhydraten bevatten meestal een grote hoeveelheid van het dieet van een persoon. Koolhydraten zijn te vinden in verschillende voedingsmiddelen, waaronder fruit, brood, aardappelen en pasta. Koolhydraten zijn algemeen bekend voor het stimuleren van de energie van een persoon, dat is waarom atleten grote hoeveelheden koolhydraatrijk voedsel consumeren voordat ze concurreren. Om meer te weten over koolhydraten, is het nuttig om de kenmerken ervan te bekijken.

Vezel

Volgens de Universiteit van Tennessee in Chattanooga is vezel een kenmerk van koolhydraten. Vezels zijn niet verteerbaar door mensen en de meeste vezels zijn in de vorm van koolhydraten. Vezel is oplosbaar of onoplosbaar. Oplosbare vezels lossen op in water en vormen een viskeuze oplossing, terwijl onoplosbare vezels niet oplossen en het darmkanaal bezetten. Oplosbare vezels omvatten typisch pectines, tandvlees en slijm en onoplosbare vezels worden aangetroffen in lignine en cellulose.

Simpele Suikers

Eenvoudige suikers zijn een ander kenmerk van koolhydraten. Ook wel monosacchariden genoemd, eenvoudige suikers omvatten fructose, glucose en galactose. Fructose wordt vaak gevonden in fruit, terwijl galactose wordt aangetroffen in melk. Beide worden door de lever omgezet in glucose. Glucose is de energiebron van het lichaam. Wanneer eenvoudige suikers samen worden gevormd, worden ze disachariden. Lactose, maltose en sucrose zijn voorbeelden van disacchariden. Maltose wordt meestal aangetroffen in granen, terwijl sucrose kan worden opgeslagen in fruit en groenten en lactose in melk.

Complexe koolhydraten

Koolhydraten worden ook gekenmerkt door de aanwezigheid van complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten bestaan ​​uit aan elkaar gekoppelde ketens van suiker. Amylose is een veel voorkomende suiker die voorkomt in complexe koolhydraten. Complexe koolhydraatketens hebben ook vertakkingen die de spijsvertering vertragen. Als complexe koolhydraatketens worden gehydrolyseerd en ketens produceren die tussen twee en 10 eenheden lang zijn, worden ze oligosachariden genoemd. Als er 11 of meer eenheden worden geproduceerd, wordt de ketting een polysacharide genoemd.


Bekijk de video: Koolhydraten. Hoeveel hebben we per dag nodig? (Mei 2022).