Misc

Wat zijn de vrouwelijke symptomen van een incisie-hernia?

Wat zijn de vrouwelijke symptomen van een incisie-hernia?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Een incisie hernia is een hernia die zich vormt op de littekenplaats van een buikoperatie. Na de operatie geneest de buikwand niet en laat een opening in de muur. Door deze opening kunnen delen van het darmkanaal of andere spijsverteringsorganen doordringen in de onderhuidse lagen van de buik. Een incisie hernia kan optreden na elke buikoperatie, met een gemiddeld voorkomen van 10 procent. In de meeste gevallen wordt laparoscopische chirurgie aanbevolen om het hernia te corrigeren.

Oorzaken

Een incisie-hernia kan optreden na een buikoperatie, maar komt vaker voor bij mensen die ofwel meerdere buikoperaties hebben gehad of overgewicht hebben. Twee andere groepen die de neiging hebben om een ​​hoger risico te lopen om te lijden aan incisie hernia zijn vrouwen die zwanger zijn en mensen die lijden aan een chronische hoest.

Symptomen

Het meest voorkomende symptoom van een incisie hernia is een uitstulping geassocieerd met ongemak op de plaats van de operatie. Andere symptomen die kunnen optreden zijn een branderig gevoel, het gevoel van volheid, aanhoudende pijn op de plaats van het litteken en een algemeen gevoel dat er iets niet klopt. De symptomen zijn hetzelfde voor zowel mannen als vrouwen.

Diagnose

In de meeste gevallen is een diagnose iets waar uw arts voor kan zorgen in de kliniek. Uw arts zal uw chirurgische geschiedenis beoordelen, het gebied in kwestie palperen om een ​​uitstulping te voelen en vragen over het niveau van pijn en groei van de uitstulping in de loop van de tijd. In sommige gevallen kan een echografie of computertomografie (CT) worden gebruikt om de diagnose te bevestigen.

Types / Stages

Reduceerbare Hernia - Dit type kan bijna worden gezien als een onvolledige hernia. Het is alleen merkbaar aanwezig wanneer je staat. Als je gaat liggen, vestigen de organen zich weg van de plaats van de hernia en gaat de hernia weg. Zachte druk kan ook worden toegepast om het orgel terug door de orgelwand te duwen. Gevangenis Hernia - In dit stadium verdwijnt de hernia niet omdat het orgaan vastzit in de spierwand rond de buik. In ernstige gevallen kan de darm worden geblokkeerd, wat leidt tot intense pijn, opgezette buik en braken. Chirurgische noodhulp is vereist. Gewurgde hernia - In sommige gevallen kan de nek van de hernia de bloedtoevoer naar het orgaan belemmeren, wat resulteert in weefselsterfte en gangreen. Dit is snel dodelijk als het niet onmiddellijk wordt behandeld.

Behandeling

De meest voorkomende behandeling voor incisie hernia is om te behandelen via laparoscopische chirurgie, omdat deze vorm van chirurgie de minste spanning op de patiënt veroorzaakt en dus een grotere kans op succes heeft. In gevallen van ernstige hernia is dit misschien geen optie. Succesvolle reparatie is de meest voorkomende uitkomst van een operatie aan een incisie hernia; herhaling komt echter in 25 tot 50 procent van de gevallen voor (variatie toegeschreven aan locatie en grootte van hernia). Dit percentage neemt toe met elke opeenvolgende reparatie.


Bekijk de video: Aambeien - Dr. Tom Feryn proctologiekliniek (Mei 2022).