Misc

Hoe virussen te doden

Hoe virussen te doden


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Met de Mexicaanse griep die onlangs optrad, maken veel mensen zich zorgen over virussen en willen ze zich daartegen beschermen. Virussen zijn kleine, besmettelijke organismen die zich alleen kunnen voortplanten in een levende gastheer. Ze zijn erg klein, vaak alleen zichtbaar met de krachtigste microscopen. Er zijn miljoenen verschillende soorten virussen in veel verschillende situaties. Virussen kunnen worden gedood om de gastheer te beschermen tegen ziek worden. De eerste verdedigingslinie in de strijd tegen virussen is het desinfecteren en reinigen van gebieden die besmet kunnen raken.

Handen wassen en reinigen. Virussen kunnen op de handen liggen en gemakkelijk worden overgedragen op ogen, oren, neus en mond. Je handen grondig wassen is een geweldige eerste stap om virussen te doden. Gebruik een zeep of antibacterieel reinigingsmiddel en was na reizen naar de badkamer, voordat u eten en drinken consumeert, na het aanraken van items (meestal op openbare plaatsen) die niet zijn gedesinfecteerd, handen met mensen schudden en elke andere situatie waarin besmetting met virussen had kunnen optreden . Zorg ervoor dat de handen gedurende minstens 20 seconden zijn gewassen en gebruik vervolgens een vochtinbrengende crème of lotion om te voorkomen dat u klokt. Schrale handen met scheuren of droge gebieden bieden plaatsen waar virussen gemakkelijk kunnen binnendringen.

Verwarm badkamers en keukens. Als je een stoomboot in huis hebt, is dit een geweldige manier om warmte toe te voegen in gebieden om virussen op te ruimen. Virussen zullen sterven bij temperaturen van 75 Celsius tot 100 graden Celsius.

Desinfecteer harde oppervlakken. Als u gebieden zoals tellers, bureaus en deurknoppen hebt, moet u zo vaak mogelijk desinfecteren op elk van die gebieden. Ontsmettingsmiddelen zullen virussen doden, de beste ontsmettingsmiddelen bevatten chloor of bleekmiddel. Meestal wordt een oplossing van 1 eetlepel bleekmiddel voor een liter water gebruikt als desinfectiemiddel, omdat puur bleekmiddel te hard voor handen en ogen kan zijn. Waterstofperoxide is ook een goed alternatief voor in de winkel gekocht ontsmettingsmiddel.

Gebruik antibacteriële zeep. Antibacteriële zepen hebben actieve ingrediënten die werken bij het reinigen en doden van veel bacteriën, evenals virussen.

Was alle kleding en beddengoed in warm of heet water. De hitte zal helpen om de virussen te doden. Als extra voorzorgsmaatregel kunt u ook tijdens de hete cyclus drogen om resterende virussen te doden. Als u de kleding en het linnen met uw blote handen hebt vastgehouden, zorg er dan voor dat u uw handen opnieuw schoonmaakt nadat u uw wasgoed in de was hebt gedaan.

Reinig alle vaat met een antibacteriële zeep en gebruik hitte om de virussen te doden. Als u handwas, schoon met zeep en houd water zo heet als je kunt staan. Als u een vaatwasser gebruikt, zorg er dan voor dat u aan het einde de hittecyclus gebruikt, die ook de virussen zal doden.

Tip

 • Als je geen antibacteriële zeep hebt, zal een op alcohol gebaseerde reiniger ook werken om virussen te doden. Zorg ervoor dat je de handen wrijft totdat de reiniger helemaal droog is.

Tip

 • Het wassen van je handen is de eerste verdedigingslinie, maar is alleen effectief als het op de juiste manier wordt gedaan, met een voldoende tijd voor wassen tijdens het gebruik van zeep die specifiek is voor het doden van bacteriën en / of virussen.


Bekijk de video: Virussen, bacteriën, witte bloedcellen en inentingen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kazrajar

  Ik ben eindig, mijn excuses, maar deze variant komt niet in de buurt van mij.

 2. Jomar

  In dit iets lijkt ik dit het uitstekende idee. Ik ben het met je eens.

 3. Drew

  Het lijkt mij nishtyak!

 4. Mooguzragore

  Interessante site, ik wil vooral het ontwerp benadrukken

 5. Knoton

  Wat is hij van plan?Schrijf een bericht