Misc

Verschil tussen infrarood sauna's en zonnebanken

Verschil tussen infrarood sauna's en zonnebanken


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Infraroodsauna's gebruiken diep infraroodlicht om de saunakamer en iedereen binnen te verwarmen. Infraroodlicht heeft een langere golflengte dan zichtbaar licht. Zonnebanken gebruiken ultraviolet (UV) licht om huidpigmenten te activeren en u een bruine kleur te geven. UV-licht heeft een kortere golflengte dan zichtbaar licht.

Infrarood licht

Infraroodlicht kan als stralingswarmte worden geabsorbeerd. Infrarood geeft je de warme gloed die je buiten in het zonlicht voelt. Infraroodlicht is relatief energiezuinig en er zijn geen schadelijke effecten geassocieerd met matige blootstelling aan infraroodlicht.

Infrarood Sauna's

Infraroodsauna's gebruiken een speciale lamp of straler om de kamer met infraroodstraling te verwarmen. Verschillende infraroodstralers kunnen verschillende golflengten van infraroodstraling produceren. Ver-infrarood (FIR) bronnen genereren infrarood met golflengten van 7 tot 14 micron. Men zegt dat deze straling diep in je lichaam doordringt en kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit vetcellen. Infraroodsauna's produceren geen schadelijke UV-straling.

Gevaren van infraroodsauna's

Er wordt aangenomen dat de gevaren van infraroodsauna's niet gerelateerd zijn aan de infrarood warmtebron, maar aan algemene oververhitting en uitdroging. Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen of mensen die bepaalde medicijnen gebruiken, lopen mogelijk verder risico. Toxines kunnen uit vetweefsels worden gemobiliseerd door een sauna te nemen. Als u stopt met zweten in een infraroodsauna, kan dit een teken zijn van hitte-uitputting of uitdroging en een naderende zonnesteek. Zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft door vloeistoffen te drinken wanneer je een sauna neemt. Mensen met hartaandoeningen, lupus of hersentumoren mogen geen sauna nemen.

Zonnebedden

Zonnebanken zijn ontworpen om de huid bloot te stellen aan cosmetisch of therapeutisch UV-licht. Sommige mensen gebruiken zonnebanken om een ​​aantrekkelijke kleur te krijgen. Ze worden ook gebruikt om sommige medische aandoeningen te behandelen. UV-licht is verdeeld in drie basisgroepen.

Zonnebankgevaren

UVA is de langste golflengte en de minst gevaarlijke. UVA heeft een golflengte van 315 tot 400 nanometer en wordt beschouwd als het veiligste UV-licht. UVB is een kortere golflengte en kan huid- en weefselschade veroorzaken wanneer overmatige blootstelling optreedt. UVB kan huidkanker en staar veroorzaken. Ongeveer 97 tot 99 procent van het natuurlijke zonlicht dat de aarde bereikt, is UVA. Zonnebanklampen met meer UVB kunnen huidschade veroorzaken, waaronder verbranding en huidkanker. UV-licht veroorzaakt ook staar. Draag altijd een veiligheidsbril wanneer u een zonnebank gebruikt. Zonnebanken worden niet aanbevolen voor kinderen.