Misc

Gebruik van compressieslang na totale knievervanging

Gebruik van compressieslang na totale knievervanging


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Totale knievervangende operatie is een van de grootste, meest invasieve en meest complexe operaties die een orthopedisch chirurg uitvoert. Het feit dat chirurgische knievervanging vrij gebruikelijk is geworden, vermindert niet de ernst van de procedure of de impact ervan op de patiënt. Herstel van deze operatie hangt grotendeels af van uw wilskracht en vastberadenheid. Een grote factor is je bereidheid en verlangen om medische richting te volgen. Compressieslang of kousen zijn een belangrijk hulpmiddel dat u zult gebruiken bij uw herstel van totale knievervanging.

Doel

Compressieslang zijn niet aantrekkelijk, of zelfs comfortabel. Ze zijn wit, dik en strak en rollen van enkel tot heup. De meeste mensen werpen een blik en krimpen in elkaar. Maar deze lelijke kousen dienen een eenvoudig doel dat je leven zou kunnen redden. Door het been samen te drukken, beperkt de compressieslang de zwelling tot een minimum en bevordert een goede circulatie.

Zonder goede bloedsomloop kunnen zich bloedstolsels vormen in uw aderen, vooral diep in het been. Als een bloedstolsel vervolgens uw hart, hersenen of longen bereikt, loopt u het risico op overlijden. Naast de compressieslang moet u mogelijk bloedverdunnende medicijnen nemen en na de operatie beenoefeningen doen om een ​​goede bloedsomloop te bevorderen en te voorkomen dat zich bloedstolsels vormen.

Compressieslang dragen

Wanneer u wakker wordt van uw knie-vervangingsoperatie, bevindt zich een compressiekous op het been dat de operatie heeft ondergaan. Afhankelijk van uw situatie, kunt u ook een aan het andere been hebben. Uw postoperatieve instructies omvatten het dragen van een compressieslang gedurende enkele weken.

Vervang uw compressieslang om de paar dagen om ze te wassen, anders zullen ze stinken. Was ze met de hand of op de delicate cyclus in uw wasmachine en laat ze vervolgens aan de lucht drogen. Het is moeilijk om de compressieslang aan en uit te zetten. Laat iemand je hierbij helpen. Ondanks deze moeilijkheden wegen de voordelen van een compressieslang ruimschoots op tegen de ergernis. Het is gemakkelijk om de was te doen. Omgaan met een beroerte of hartaanval is niet zo eenvoudig.

Vervangingen

Aangezien u tijdens het wassen een paar compressieslangen moet dragen, moet u twee dingen doen voordat u het ziekenhuis verlaat. Zorg eerst dat je vertrekt met een extra set kousen. Ten tweede, vraag uw chirurg waar u heen moet als u meer compressieslang nodig heeft. Als u ze scheurt of een ongeluk krijgt waardoor ze onbruikbaar worden, moet u de kousen onmiddellijk vervangen. De meeste ziekenhuizen dragen ze, en op doktersvoorschrift kunt u mogelijk gratis een vervangende compressieslang krijgen.

Duur van de behandeling

Besluit niet gewoon op een dag te stoppen met het dragen van uw compressieslang. Wacht tot uw arts u vrijgeeft voordat u stopt. Afhankelijk van uw conditie en herstelpercentage, kunt u de kousen eerder in plaats van later uittrekken. Maar u bent niet de expert - uw chirurg zal u vertellen wanneer u uw compressieslang voorgoed moet verwijderen. Het opvolgen van de bevelen van uw arts is de sleutel tot een goed herstel van een totale knie-vervangingsoperatie.