Info

Geboortebaloefeningen om de baby te helpen naar beneden te bewegen


Een geboortebal is een oefenbal die een werkende vrouw helpt haar baby in de optimale positie voor de bevalling te plaatsen. Gebruik na de eerste fase van de bevalling, wanneer de baby in positie valt, een geboortebal om de baby door het geboortekanaal te duwen waar deze uiteindelijk zal worden afgeleverd. Deze tool wordt erkend door artsen, verloskundigen, doula's en ervaren moeders vanwege de werkzaamheid en het vermogen om pijn tijdens het geboorteproces te minimaliseren.

Zittend op de Birthing Ball

Rechtop zitten op een geboortebal is handig tijdens de vroege bevalling en tijdens de duwfase, zegt de Arizona Doula Organisation and Birth Education Association. Deze positie verhoogt de bloedtoevoer naar de baby, verlicht de druk en biedt ondersteuning voor de knieën en dijen. Wanneer je ontspannen en in een comfortabele positie bent, beweegt de baby met succes naar beneden in de baarmoeder en uit het geboortekanaal. Het rechtop zitten op een geboortebal is echter niet comfortabel voor de meeste vrouwen tijdens actieve arbeid, omdat druk op de gezwollen schaamlippen pijnlijk kan voelen, volgens Spinning Babies, een website gewijd aan foetale positionering en gemakkelijker bevalling gerund door gecertificeerde verpleegkundige verloskundigen.

Gedrapeerd over de bevallingsbal

Rusten op uw handen en knieën is goed voor actieve arbeid en het duwende stadium omdat uw bekken open en breder is dan in andere posities, zoals wanneer u plat op uw rug ligt. Deze positie stimuleert ook een baby die zich in een achterste positie bevindt om vóór de geboorte in de juiste positie te roteren. In deze positie wordt je bovenlichaam gedrapeerd over een geboortekogel terwijl je knieën, schenen en voeten op de grond liggen. Door in deze positie heen en weer te schommelen, helpt u ook de pijn van weeën te beheersen, waardoor de baby verder naar beneden kan bewegen.

Iets achterover leunen met de Birthing Ball Between the Knnees

Sommige vrouwen voelen zich comfortabeler wanneer ze achterover leunen in een bed of stoel tijdens hun bevalling en bevalling, maar achterover leunen is meestal niet de optimale positie voor de bevalling. Deze positie is handig voor vrouwen die niet kunnen staan ​​en tijdens de bevalling in bed moeten blijven. Zittend, vlinder je benen, spreid je knieën uit elkaar en raak de zolen van de voeten samen. Plaats de geboorte bal tussen je knieën, met je benen knuffelen de bal. Buig vervolgens iets naar voren om de bal te omarmen. In deze positie kun je heen en weer schommelen om de baby aan te moedigen om posities in de baarmoeder of het geboortekanaal te veranderen, of geboortebewoners kunnen je helpen rocken.

Andere oefeningen en toepassingen

Zwangere vrouwen voelen zich over het algemeen comfortabel op een geboortebal, omdat deze ondersteuning biedt voor hun zware buiken, billen en ruggen. Wanneer u rechtop op een geboortebal zit, gebruikt u de beste houding om de baby in de juiste positie te plaatsen voor de bevalling. Als u overweegt een geboortebal te gebruiken, zorg er dan voor dat uw faciliteit het gebruik ervan toestaat en oefen de posities vóór uw vervaldatum om ervoor te zorgen dat u zich kunt concentreren en deze kunt onderhouden tijdens het geboorteproces.