Misc

Hoe koliek bij een volwassene te behandelen


Koliek is een algemene term die wordt gebruikt voor terugkerende buikpijn. Hoewel dit niet altijd verbonden is met het spijsverteringsstelsel, wordt koliek meestal beschouwd als een probleem met wortels in een uit balans spijsverteringsproces.

Het dieet van een gemiddelde Amerikaan bevat verbindingen, chemicaliën en medicijnen die vaak het voedings- en bacteriologische evenwicht schaden dat in het spijsverteringsstelsel aanwezig moet zijn om het welzijn van de spijsvertering te creëren en te behouden. Bovendien introduceren de meeste bewerkte voedingsmiddelen niet de enzymen en probiotica die nodig zijn voor het lichaam om voedsel volledig af te breken en voedingsstoffen op te nemen in het spijsverteringsproces. Bepaalde supplementen kunnen aanzienlijk helpen bij het creëren en behouden van de spijsvertering bij volwassenen.

Supplementen en dieetveranderingen om koliek bij volwassenen te behandelen

Identificeer supplementen die van nature voorkomende of organische probiotica bevatten. Introduceer deze supplementen in uw spijsvertering volgens de instructies van de fabrikant. Probiotica zoals acidophilus en bifidus zijn bacteriën die zich in het lagere spijsverteringsstelsel bevinden. Deze positieve bacteriën zijn nodig om het lichaam af te breken en voedingsstoffen uit voedsel op te nemen. Praat met uw plaatselijke gezondheidswinkel of winkelbediende om producten met een positieve reputatie te identificeren.

Neem supplementen met natuurlijk voorkomende of biologische voedingsenzymen. Enzymen zijn aanwezig in natuurlijke voedingsmiddelen, biologische producten en onbewerkte granen. Ze helpen het lichaam bij het verteren van voedsel. Dikwijls is koliek bij volwassenen het gevolg van het lage enzymgetal in voedingsmiddelen die worden verwerkt, verpakt en ingevroren.

Voeg producten, donkere bladgroenten en hele, onbewerkte granen toe aan uw dieet. Deze voedingsmiddelen bevatten veel enzymen en zullen de spijsvertering bevorderen. De voedingspiramide van de overheid beveelt vijf porties verse groenten en fruit per dag aan. Biologische voedingsmiddelen bevatten meer enzymen en probiotica dan de niet-biologische variëteit, dus eet ze regelmatig om bij te dragen aan een betere algehele gezondheid en een evenwichtiger spijsvertering.

Drink één portie per dag van een mengsel van natuurlijk fruit of fruit en groentesap. Dezelfde voordelen die kunnen worden verkregen uit biologische producten zijn beschikbaar in biologische fruit- en groentesappen. Kies uit donker fruit, zoals kersen, bosbessen of granaatappels. Sappen van wortelen, bieten, komkommers en squash bevatten ook veel voedingsstoffen voor de spijsvertering en zijn van nature zoet.

Tip

  • Als u lijdt aan koliek of een slechte spijsvertering, breng dan kleine wijzigingen aan in uw dieet. Probeer meer vers voedsel en elimineer de hoeveelheid verwerkt voedsel in uw dieet beetje bij beetje.

Tip

  • Bespreek uw situatie met uw arts voordat u belangrijke wijzigingen in uw dieet aanbrengt. Koliek kan een symptoom zijn van een ernstiger aandoening, zoals een voedselallergie. Vraag uw arts naar homeopathische middelen en zoek andere professionals met een schat aan kennis op dit gebied.


Bekijk de video: Manen knippen met Eve. PaardenpraatTV (December 2021).