Misc

Hoe depressie te behandelen zonder medicijnen


Als je lijdt aan een depressie, weet je hoe verwoestend moeilijk het kan zijn om ermee om te gaan. Of uw depressiebehandeling medicatie omvat of niet, het is ook belangrijk om enkele stappen te kennen voor het omgaan met depressie.

Snijd geraffineerde suikers zoveel mogelijk uit uw dieet. Depressie is vaak gekoppeld aan lage serotoninespiegels in de hersenen en suikers geven serotonine een tijdelijke boost. Het is geen wonder dat veel mensen hunkeren naar suiker als ze depressief zijn! Maar de boost is slechts tijdelijk en je zult later crashen. Laat je niet verleiden door suikerhoudende voedingsmiddelen.

Eet het juiste voedsel en neem een ​​multivitamine. Als u een uitgebalanceerd dieet eet, heeft uw lichaam meer kans zich goed te voelen en goed te functioneren.

Oefen regelmatig. Oefening geeft je een natuurlijke high en adrenalinestoot, die je humeur uren achtereen kan stimuleren. Probeer regelmatig te oefenen.

Krijg wat zonlicht. Onderzoek heeft aangetoond dat dagelijks zonlicht helpt je humeur te stimuleren. Zelfs als het maar 15 minuten is, ga naar buiten en haal wat zonlicht en frisse lucht binnen!

Kijk in een lichtbak als het zonlicht schaars is in uw omgeving. Als de dag vaak bewolkt is of als je nooit de kans krijgt om naar buiten te gaan, kan een lichtbak een oplossing voor je zijn. Slechts een paar minuten licht uit de lichtbak kan enorm helpen bij depressie.

Zorg elke nacht voor voldoende slaap. Slaapgebrek draagt ​​bij aan een slechte lichaamsfunctie, irritatie en depressie. Het krijgen van een juiste hoeveelheid slaap (7-9 uur) kan je humeur drastisch verbeteren. Neem overdag een klein dutje als dat nodig is.

Noteer je gedachten en stemmingen. Als u regelmatig uw gemoedstoestand en de triggers vastlegt waardoor u zich zo voelde, kunt u patronen gaan zien in wat uw depressie veroorzaakt. Daarnaast kan het loggen of bloggen van je gevoelens je helpen er doorheen te werken.

Zoek vrienden. Depressie kan ervoor zorgen dat je je voor de wereld wilt verbergen, maar dat maakt de depressie alleen maar erger. Bel een vriend of maak plannen om iets sociaals te doen met een vriend. Zelfs een klein praatje met een vriend kan je humeur helpen verbeteren.

Bidden. Van meditatie of gebed is aangetoond dat het de gemoedstoestand verbetert, dus geef het een kans. Neem elke dag een beetje tijd voor stille reflectie of gebed.

Zoek indien nodig professionele hulp. Schaam je nooit om te profiteren van professionele middelen. Daarom zijn ze daar! Praat met een arts, pastoor, therapeut of psychiater voor extra hulp en informatie wanneer dat nodig is.

Tip

  • Wees niet ontmoedigd als u niet onmiddellijk resultaten opmerkt. Het kan enkele dagen duren voordat uw depressie verbetert, dus houd vol! Wacht niet tot je depressief bent om deze tips te implementeren - doe ze nu om je humeur te behouden. Onthoud dat je niet alleen bent en dat er veel mensen zijn die weten wat je doormaakt.

Tip

  • Als u momenteel een behandeling voor depressie krijgt, stop dan niet! Gebruik deze tips samen met de behandeling die u al krijgt. Als u een depressie heeft, is het belangrijk om met een arts of counselor te praten voor deskundige hulp en behandeling.


Bekijk de video: Hoe genees je een depressie: praten of pillen? (November 2021).