Misc

Schimmelgerelateerde longproblemen

Schimmelgerelateerde longproblemen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als u schimmel in of rond uw huis heeft, kan dit gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Zelfs als u geen schimmelallergie heeft, kan sommige schimmel giftig en zelfs dodelijk zijn. Schimmelgerelateerde longproblemen zijn de meest voorkomende vorm van schimmelgerelateerde ziekte omdat schimmelsporen kunnen worden ingeademd en ingeademd, vooral als ze in of rond het huis worden aangetroffen. Als u in een gebied woont met schimmel en het gevoel heeft dat uw gezondheid hierdoor lijdt, moet u dit zo snel mogelijk verwijderen. Neem contact op met uw arts voor medische symptomen.

Longfibrose

Longfibrose, ook bekend als idiopathische longfibrose, is een littekenweefselaandoening in het longweefsel die kan worden veroorzaakt door trichodermaschimmels, die op groene schimmel groeien, of slijm, wat een schimmel is die wordt aangetroffen op veel plantaardig materiaal en rotte groenten. Zodra de longen zijn getekend door longfibrose, verliezen de longen permanent hun vermogen om zuurstof te absorberen. Hoe langer de patiënt wordt blootgesteld aan de trichoderma of slijmschimmel, hoe meer onomkeerbare schade wordt veroorzaakt in de longen en hoe meer moeite de patiënt heeft om te ademen.

Aspergillose

Aspergillose is een allergische reactie op de aspergillus-schimmel, die meestal groeit op composthopen, dode bladeren, graanopslageenheden en op opgeslagen graan, en op rotte groenten en vegetatie. Veel voorkomende symptomen van aspergillose zijn bloed ophoesten, piepende ademhaling, bloed in de urine en kortademigheid. Als u aspergillose heeft, kan zich een schimmelmassa of -bal in de longen vormen. De schimmelbal hoeft niet te worden verwijderd, tenzij er longweefsel bloedt, in welk geval de bal zo snel mogelijk chirurgisch moet worden verwijderd. Aspergillose wordt meestal behandeld met prednison, dat door uw arts kan worden voorgeschreven.

Astma

Astma is een ademhalingsstoornis die de luchtwegen verstopt wanneer een opflakkering optreedt. Triggers kunnen optreden door allergenen zoals huidschilfers van huisdieren, pollen en schimmels, en ze kunnen ervoor zorgen dat de patiënt moeite heeft met ademhalen. Als de patiënt een gevoeligheid of allergie heeft voor elk type schimmel, kan de schimmel een astma-aanval veroorzaken, die alleen kan worden verholpen door inhalatiemedicatie of door het gebied met schimmel te verlaten. Zodra een astma-aanval heeft plaatsgevonden, gaat u naar de arts voor een voorgeschreven inhalator voor het geval dat de aanval opnieuw optreedt.

Overgevoeligheid Pneumonitis

Overgevoeligheid pneumonitis is een ontsteking van de kleine luchtwegen in de longen, meestal veroorzaakt door deeltjes in de lucht zoals schimmelsporen, schimmel en bacteriën. Symptomen van overgevoeligheid pneumonitis omvatten hoesten, kortademigheid, pijn op de borst, koude rillingen, koorts en lichaamspijnen. Overgevoeligheid pneumonitis wordt gediagnosticeerd door röntgenfoto's van de borst, waar kleine knobbeltjes op de longen kunnen worden gezien. De meest voorkomende oorzaak van overgevoeligheid pneumonitis is blootstelling aan beschimmelde uitwerpselen van vogels. Vogeleigenaren en mensen die met vogels werken, krijgen vaak deze ziekte. De behandeling omvat het wegblijven van de schimmelinhalatiemiddelen en ontstekingsremmende medicijnen die door uw arts zijn voorgeschreven.

Waarschuwingen

Als u het onvermogen om te ademen ervaart, bloed ophoest, bloed in uw ontlasting ziet, ernstig braken of misselijkheid ervaart, of ernstig vermoeid bent en niet uit bed kunt komen, ga dan onmiddellijk naar de arts of de eerste hulp. Veel symptomen van schimmelgerelateerde longaandoeningen zijn te behandelen. Als de ziekte echter lange tijd niet wordt behandeld, zullen littekens op de longen optreden, wat een niet-omkeerbaar symptoom is. Als u schimmel in uw huis ziet, bel dan een gifverwijderingsbedrijf om de schimmel onmiddellijk te verwijderen, vooral als u symptomen ervaart als gevolg van het inademen van de schimmel.Opmerkingen:

 1. Scoville

  We kunnen zeggen dat dit een uitzondering is :)

 2. Seamus

  Het is gewoon belachelijk.

 3. Cleve

  Dit bericht, is matchless))), het is aangenaam voor mij :)

 4. Jawara

  Je vergist je. Laten we het bespreken. Schrijf me in PM.

 5. Fiamain

  Ik ben van dezelfde mening.

 6. Pirro

  Ik denk dat er fouten worden gemaakt. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, spreek.Schrijf een bericht